Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Ayasofya, kiliseden değil müzeden camiye dönüştürülmüştür. Harap halde teslim alınan Ayasofya, tam anlamıyla bize ait bir eser haline dönüştürülmüştür'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI;

KORONAVİRÜS

Salgın döneminde hastalığın bizi yenmesine, hedeflerimizden uzaklaştırmasına, esir almasına izin vermedik. Salgının zirve dönemini alnımızın akıyla geride bıraktık. Dünyanın önemli bir bölümünde salgında rekorlar kırıldığı dönemde biz gayet sakin geçiriyoruz

Ekonomide toparlanma ve yeni bir atılım için gereken her türlü adımı atıyoruz. Destek paketlerimizle, nakdi yardımlarımızla ülkemizdeki her kesimi yeni döneme hazırlamanın gayreti içindeyiz.

Türkiye'nin yükselişi kimsenin önünde duramayacağı bir ivmeye ulaşmıştır. Yeter ki millet olarak kazanımlarımıza sahip çıkalım.

Halen süren kimi kısıtlamaları bu çerçevede bir müddet daha ödememiz gereken bedeller olarak görmeliyiz.

Hayatın akışını, ekonominin işleyişini planladığımız şekilde sürdürdük. Yaptığımız açılışlar, düzenlediğimiz programlar bunun en somut ifadesidir.

AYASOFYA

Ayasofya, kiliseden değil müzeden camiye dönüştürülmüştür. Harap halde teslim alınan Ayasofya, tam anlamıyla bize ait bir eser haline dönüştürülmüştür

“Gerginliğin, Ermenistan'ın pervasız saldırıları sebebiyle çatışmaya dönüşmesinden dolayı endişeliyiz”

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ecdadın asırlar boyunca yerine getirdiği bu görevi, Kafkaslar'da, yine yerine getirmeye devam edeceğiz. Dost ve kardeş Azerbaycan'a karşı Ermenistan tarafından yapılan saldırıları şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Vatanını savunan Azerbaycanlı kardeşlerimizden şehit olanlara rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Yukarı Karabağ'ın işgalinden beri bu bölgede süren gerginliğin Ermenistan'ın pervasız ve sistematik saldırıları sebebiyle çatışmaya dönüşmesinden dolayı endişeliyiz. Bu son saldırı Yukarı Karabağ hattında değil, doğrudan iki devlet arsındaki sınırlarda ve ağır silahlarla yapılmıştır. Bu durum, olayın herhangi bir sınır ihlali ve çatışması değil, doğrudan Azerbaycan'a yönelik bilinçli bir taarruz olduğunu göstermektedir. Bu saldırı Ermenistan'ın çapını aşan bir hadisedir. Amaç, provokatif bir yaklaşımla hem Yukarı Karabağ sorunun çözümü ile ilgili süreci tıkamak hem de bölgede yeni çatışma alanları ortaya çıkartmaktır" dedi.

"Tüm imkanlarımızla dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz"

"Türkiye kadim dostluk bağları ve kardeşlik ilişkilerinin bulunduğu Azerbaycan'ın hakkını, hukukuna, topraklarına yönelik her türlü saldırın karşısında yer almakta asla tereddüt göstermeyecektir" diyen Erdoğan, "Bölgemizdeki ve dünyadaki tüm siyasi, diplomatik, sosyal ilişkilerimizi bu doğrultuda seferber etmek boynumuzun borcudur. Kendi toprakları içindeki siyasi, ekonomik, korona virüs salgınından kaynaklanan sağlık, alt yapı ve geniş bir alana yayılan çok sayıda sorununu çözemeyen bir ülkenin böyle bir saldırganlık içine girmesi her şeyden önce kendi halkına saygısızlıktır. Ailelerinin geçimlerini sağlamak için ülkemizde çalışmakta olan onbinlerce Ermeni'nin de devletlerinin bu tutarsız davranışlarından rahatsız olduklarına inanıyorum. Bölge ülkelerinin, Ermenistan'ın Yukarı Karabağ'ı işgalinden beri süren saldırgan ve istikrarsızlığı körükleyen saldırganlıklarına karşı ilkeli ve samimi bir duruş sergilemeye devam ediyoruz. Tüm imkanlarımızla dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

15 TEMMUZ

Yarın 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıldönümüdür. FETÖ terör örgütü mensuplarınca şehit edilen 251 vatandaşımıza Allah'tan rahmet gazilerimize sağlık diliyorum.

Milletimiz 15 Temmuz'da tarihin en büyük imtihanlarından birini alnının akıyla vermeyi başarmıştır. Sadece kalbindeki imandan aldığı güçle karşı koyan milletimiz gün ağırmadan darbecileri hüsrana uğratmıştır. O gece belediye başkanının evine giden bir ana muhalefet başkanı vardı. Biz milletimizle beraber yürüdük o gece darbeyi ve darbecileri bitirdik. 












Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2020, 21:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83