Türk dünyasının liderlerinden korona zirvesi

Türk dünyasının liderlerinden korona zirvesi
Koronavirüsle mücadelede Almanya-Fransa'nın başı çektiği Avrupa Birliği (AB) ile Rusya'nın başı çektiği Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ortak mücadele ve ilaç-ekipman yardımlaşmasında sınıfta kalmışken, Türk dünyası "İşbirliği" dedi ve dünyaya örnek oldu. Türk Konseyi Liderleri, 10 Nisan 2020 tarihinde 'Koronavirüs' gündemiyle toplanan Olağanüstü Zirve'de bir araya geliyor.



Genel Sekreter Yardımcılığı'nı Alanyalı Dr. Ömer Kocaman'ın yürüttüğü Türk Konseyi'nin Olağanüstü Zirvesi 10 Nisan 2020 tarihinde "COVID-19 salgınıyla mücadelede işbirliği ve dayanışma" temasıyla, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in girişimiyle düzenlenen zirveye, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev iştirak edecek.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus da video konferansta yer alacak.
Zirve sırasında Liderler, Koronavirüs salgınıyla mücadele etmek amacıyla ulusal seviyede alınan tedbirler konusunda bilgi paylaşımında bulunacak, sağlık alanında çok taraflı işbirliğini artırmanın yollarını ele alarak, bölgemizde COVID-19'un patlak vermesinin ardından yaşanan ortak zorluklar hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar.
Liderler ayrıca, Koronavirüs salgınının ulusal ve küresel ekonomiler üzerindeki olumsuz etkilerini aşmanın yollarını tartışacak, kriz ve pandemi sonrası dönemde ticari ilişkilerin sürdürülmesi ve kesintisiz ulaştırmanın sağlanması için muhtemel ortak çabaları ve ortak önlemleri ele alacaklar.
Zirve toplantısının sonunda Cumhurbaşkanları tarafından ‘Ortak Deklarasyon’ kabul edilecek. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2020, 22:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83