ADD'DEN KUTLAMA VE TEPKİ

Alanya Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Adına Zuhal Sirkeli'nin açıklaması şöyle:

ADD'DEN KUTLAMA VE TEPKİ

 "Kabotaj hakkı bir devletin, kendi kıyıları ve limanları arasında deniz ticareti, yük ve yolcu taşıma konusunda tanıdığı ayrıcalık hakkı olup, bu ayrıcalıktan yalnızca kendi yurttaşlarının yararlanmasıdır. 

banner111
Daha önce Osmanlı Devleti’nin kapitülâsyonlar çerçevesinde yabancı ülke gemilerine tanıdığı kabotaj ayrıcalığı, Cumhuriyet döneminde Lozan Barış Antlaşması’yla 1923 yılında kaldırılmış,  1 Temmuz 1926′da Kabotaj Kanunu yürürlüğe girmiştir. Türk Denizciliği’nin bağımsızlığı ve denizciliğimizin geleceği açısından büyük önemi bulunduğu,  85 yıldan bu yana da 1 Temmuz tarihi “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Kabotaj Yasası’na göre, Türkiye kıyılarında ve ülkemiz limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri, Türk Bayrağı asılmak suretiyle yerine getirilmektedir. Bu yasa doğrultusunda, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, denizciliğimizin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye taşınması hedeflenmektedir. Büyük Önderimiz Atatürk’ün “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözünü kendimize rehber edinerek, sürekli çaba harcamamız gerektiğini de aklımızdan çıkarmamalıyız

1 Temmuz Kabotaj Bayramını kutluyor, kabotaj hakkının ülkemize kazandırılmasında ve TBMM de yasalaşmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz ile TBMM üyelerini bir kez daha minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz.

28 Haziran akşamı Terör karanlık İstanbul Atatürk Hava Limanında yapılan terör saldırısıyla bir kez daha gösterdi. Saldırıyı kınıyor, saldırıda yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Atatürk’ün ‘’Yurtta Barış, Dünya’da Barış’’ politikası küçümsenip terk edilince, sadece komşularımızla değil bölgede ki tüm ülkelere düşman hale geldik. Atatürk milliyetçiliğinin birleştirici çimentosu terk edilince, önce Güneydoğumuz ardından tüm ülke terörün baskısı altına girdi. Türk halkı terörün maşalarını da, kuklacılarını da, bunları besleyip büyütenleri görmezden gelenleri de bilmektedir ve mutlaka hesap soracaktır. Teröre boyun eğmeyeceğimizi dosta düşmana ilan ediyoruz. Türkiye yeniden Atatürk’ün ışıklı yolunda yürüyecektir."

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 14:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83