Alanya'da 100’üncü yıla yakışır kutlama

Milli Mücadeleni 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Alanya’da binlerce vatandaşın katılımı ile Fener Alayı düzenlendi.

Alanya'da 100’üncü yıla yakışır kutlama

 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yıl dönümü kutlamaları; hükümet meydanında ellerine Türk Bayrakları ve meşalelerle katılan binlerce vatandaşın marşlar eşliğinde yürüyüşü ile başladı.

banner111
Alanya Kenet Konseyi tarafından tertiplenen yürüyüşünün başında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti İlçe Başkanı, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Cumhur ve Millet İttifakı’nın belediye meclis üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.
 Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ,  MHP İlçe Başkanı Mustafa Tükdoğan ve gençlerin yaktığı meşale ile başlayan kortej Atatürk Caddesi, Bostancıpınarı Caddesi, İskele Caddesini güzergahını takip ederek tekrar hükmet meydanında sonra erdi. Kortej esnasında yerli ve yabancılar işyerleri ve evlerden de alkışlar ve Türk Bayrakları ile coşkuya katıldı.


GÖKSEL ALANYALILARI SALLADI

Alanya Belediyesi tarafından Milli Mücadele’nin 100. Yılı anısına davet edilen Göksel, binlerce kişiye konser verdi. Ellerinde Türk Bayrakları ile alanı dolduran vatandaşlar marşlar ve şarkılarla coştu.

Belediye başkanı Adem Murat Yücel, gelen talepleri dikkate alarak belediye binası arkasından konser düzenledi. Göksel’in sahne aldığı konserde ellerine ve kıyafetlerinde Türk Bayrağı bulunan vatandaşlar halk konserinde gönüllerince eğlenin milli mücadelenin 100’ncü yılını kutladı. Konser öncesinde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Ardından gençliğin ataya cevabı okundu
 
Kent Konseyi Bakanı Nurhan Özcan ise katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada kurtuluş meşalesinin elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 100’ncü yılının kutlandığını o günün zulme karşı başkaldırının başlangıç günü olduğunu ifade etti. Başkan Yücel ise Samsun’da 100 sene önce yakılan istiklal meşalesinin sönmeden geleceğe taşındığını söyledi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Göksel “Bu da Geçecek” adlı eseriyle başlangıç yaptı. Şarkının ardından Başkan Yücel, Göksel’e çiçek ve plaket takdim edip katılımı nedeniyle teşekkür etti. Göksel en sevilen şarkılarını Alanyalılar için seslendirirken konser alanını dolduran binlerce vatandaş, Türk Bayraklarıyla alanı adeta şölen havasına çevirdi. Konser sonunda ise gece atılan havai fişeklerle aydınlandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 12:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83