Alanya'da 19 Mayıs'a muhteşem kutlama

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümü Alanya’da coşku ve heyecan içinde kutlandı. Fener Alayı ile başlayan büyük coşku, 10 bin kişinin katıldığı Manga konseri ile doruklara ulaştı.

Alanya'da 19 Mayıs'a muhteşem kutlama
Sabah saatlerinde başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, akşam Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ile devam etti. Fener Alayı yürüyüşüne katılan protokol ve vatandaşlar, Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Fener Alayı, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve protokol üyelerinin gençlik ateşini yakması ile başladı.

VATANDAŞLAR FENER ALAYI’NA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Gençlik ateşinin yakılmasının ardından 7’den 77’ye binlerce vatandaş, Atatürk Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Protokol üyeleri, gençler ve vatandaşlar, Türk Bayrakları ve meşalelerle Anıt Önü’nden İskele’ye kadar omuz omuza marşlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş güzergahındaki esnaflar ve vatandaşlar da Fener Alayı’na alkışlarla destek verdi.

KUTLAMALARA 10 BİN VATANDAŞ KATILDI

Fener Alayı yürüyüşünün ardından belediye binasının arkasında kurulan meydana gelen 10 bini aşkın katılımcı, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. 19 Mayıs kutlamaları, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunması ve gençliğin Atatürk'e cevabı ile devam etti. Ardından Onuncu Yıl Marşı ile havai fişek gösterileri geceye renk kattı.

“BİR DESTANIN BAŞLANGICI OLAN 19 MAYIS’I EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM”

Havai fişek gösterisinin ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuşmasına 19 Mayıs’ı kutlayarak başladı. Başkan Yücel; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yılını minnet ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşuna

dek uzanan bir destanın başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu destanın yazılmasında kahramanca mücadele eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

“BİZ SİZİN İÇİN VARIZ VE YAPTIĞIMIZ HER ŞEY SİZLER İÇİN”

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hizmet döneminde gençlere verilen öneme vurgu yaparken şunları söyledi; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanı emanet ettiği gençlerimizin iyi bir eğitim alması ve ihtiyaçları olan sosyal imkânları sağlamak için çalışıyoruz. Şehri ihya ederken, gençliği ihmal edersek, ihmal ettiğimiz gençlik imar ettiğimiz bu kenti bertaraf eder düşüncesiyle hizmet ediyoruz. Bütün gençlerimizin, birçok sosyal ve sportif etkinliği aynı anda yapabileceği Kültür ve Gençlik Merkezlerini hayata geçiriyoruz. Payallar ve Mahmutlar’a 2 çok programlı lise inşa ediyoruz. Öğrenci yurtları, kreşler ve camiler yapıyoruz. Mahallelerimizde spor alanları ve sosyal tesisleri gençlerimizin hizmetine açıyoruz. Alanyamızın sahip olduğu üniversitelerimizi yaşatmak ve çıtalarını yükseltmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Biz sizin için varız ve yaptığımız her şey sizler için.”

MANGA KONSERİYLE COŞKU TAVAN YAPTI

Alanya Belediyesi’nin kutlamalar için düzenlediği Manga konseri ile 19 Mayıs coşkusu tavan yaptı. Manga grubunun en sevilen şarkılarını meydanı dolduran binlerce vatandaş için seslendirdiği konser, gece yarısına kadar devam etti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Manga grubuna konser için teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 11:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83