Alanya'da 29 Ekim coşkusu

Alanya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 93. yıldönümü kutlamaları, Rıhtım'da coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Alanya'da 29 Ekim coşkusu
Alanya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 93. yıldönümü kutlamaları, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve İlçe protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı tören ile coşku içerisinde kutlandı.

TANRISEVEN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini Kaymakamlık Makamında kabul etti. Tebriklerin kabulünün ardından törenler, "Rıhtım Şelale" önünde Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in konuşması ile devam ederek, çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde gerçekleşti.

KAYMAKAM TANRISEVEN VE BAŞKAN YÜCEL VATANDAŞLARI TARİHİ ARAÇLA SELAMLADI

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tören alanına Atatürk’ün Takım Subayına ait 1926 model tarihi araçla geldi. Kaymakam Tanrıseven ve Başkan Yücel, araçtan tören alanında bulunan vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladılar.  


 ”CUMHURİYET, BİZE GELECEĞE BAĞLAYAN EN ÖNEMLİ HALKADIR “

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, rıhtım şelale önünde gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde bir konuşma yaptı. Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi: ”Bugün Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilanı, Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyetimiz Atatürk'ün önderliğinde milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Cumhuriyet, bize geleceğe bağlayan en önemli halkadır. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Ne mutlu ki, 93 yıl önce büyük önder Atatürk'ün önümüze koyduğu 'muasır medeniyetler seviyesine ulaşma' hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır."



"BİREY OLARAK DAHA GÜZEL BİR GELECEK İÇİN ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ"

Tanrıseven konuşmasını şöyle tamamladı: "Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, Cumhuriyet'in çok yönlü kazanımlarının, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan, üretken ve çağın gerektirdiği beceri ve bilgilerle donatılmış, demokrasiden ödün vermeyen, sağlam değer yargılarını benimseyen bireyler, toplumsal gelişmenin öncüsü olacaktır. Cumhuriyetimizin kazanımlarını pekiştirmek için yapmamız gereken, Cumhuriyetimizin temel ilklerini muhafaza etmektir. Anayasamızın değişmen hükümleriyle belirlenmiş olan Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini bir bütün olarak savunmalı ve daha da kökleştirmeliyiz. İnsan hakları ve temek hak ve hürriyetleriyle saygılı demokrasimizin daha da iyileştirilmesi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek ve devlet-millet kaynaşmasını sağlamlaştırmak hepimizin vazifesi olmalıdır. Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladığımız bugün, ulusal, bağımsızlık ve halk egemenliğine dayanan çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme amacının neresinde olduğumuzu sorgulamalı ve birey olarak daha güzel bir gelecek için üstümüze düşeni yapmalıyız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 93’üncü yıldönümünde Milletimizin sahip olduğu tüm değerlerle hissettiği bu coşku ve heyecanının gönül dünyasından hiç eksik olmamasını temenni ediyorum. Bu müstesna günde Cumhuriyet’i “En büyük eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."


"15 TEMMUZ" ŞİİRLERİ İLE DUYGULANDIRDI 

Rıhtım Şelale önünde düzenlenen etkinliklerde günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra şiirler okunarak halkoyunları gösterileri ve benzeri etkinlikler ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku içerisinde kutlandı. 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan şiirler okuyan öğrenciler, davetlilere duygulu anlar yaşattı. Öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi ise vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi. İskeledeki kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 12:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83