Alanya'da lale devri

Alanya Belediyesi ekiplerince şehrin çeşitli bölgelerindeki parklarda ve refüjlerde dikilen lale, nergis, sümbül soğanları çiçek açmaya başladı.

Alanya'da lale devri
Peyzaj uygulamalarına yenilikler katan lale, nergis ve sümbül soğanları Aralık ayında şehrin muhtelif yerlerine dikilerek bakımları yapıldı. Şehrimizin çeşitli bölgelerinde kullanılan bu soğanlar şehre kattığı renkler ve çeşitlilik açısından hem yerli vatandaşların hem de şehre gelen turistlerin yoğun ilgilisini çekiyor. Özellikle Atatürk Anıtı yanındaki yeşil alanda yapılan kapsamlı uygulama ile bu bölge birçok kişinin uğrak yeri haline geldi. Yerli halkın ve turistlerin hem gezinti hem de fotoğraf çektirmek amacıyla yoğun ilgi gösterdiği bu alan 2018 sezonunda çiçeklerin açmasıyla birlikte tekrar renklenmeye başladı.

TELEKOM KAVŞAĞINDAKİ SU KABAĞI SÜSLEMELİ AĞAÇ VE LALELER DİKKAT ÇEKİYOR

Sugözü Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerine yeni yapılan çevre yolundaki Telekom Kavşağı’nda da lale, sümbül, nergis soğanları ile desen çalışmaları yapılarak çiçeklerin açması ile birlikte görsel bir şölen ortaya çıktı. Alanya ile özdeşleşmiş olan su kabaklarının sergilenmesi amaçlı süs ağacı da bu kavşağın ortasına monte edilirken geceleri ağaç ışıklandırılarak caddenin renklenmesi sağlanıyor.

“YEŞİL ALANLARIMIZ LALELERLE RENKLENDİRİLDİ”

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada soğanlı bitkilerin peyzaj uygulamalarındaki önemine vurgu yaparken şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizin soğanlı bitki kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla lale, sümbül, nergis gibi soğanlı bitkilerin kullanımını yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bu nedenle peyzaj uygulamalarımızda kullanımına önem verdiğimiz soğanlı bitkilerimizin dönem dönem açmaya başlamasıyla Nisan ayı sonuna kadar devam edecek çiçeklenme ile parklarımız halkımızın gezinti ve fotoğraf çekimlerine hazır hale getirildi.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 17:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83