'ALANYA DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI'

Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümete karşı yapılan darbe girişimine tepki gösteren Alanyalılar sokaklara döküldü. Demokrasi şöleninde hakla bir araya gelen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Alanya Demokrasiye sahip çıktı" dedi.

'ALANYA DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI'

 Cuma günü gecesi başlayan gelişmelerin ardından ulusal kanallarda vatandaşları hukuka, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkması için sokaklara davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrıları ardından başta Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven olmak üzere Alanya halkı, Alanya Atatürk Anıtı önünde toplandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından demokrasi şöleni adı altında kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, gelişmeleri yakından takip etti.

banner111
Alanya halkının demokrasiye sahip çıktığını belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Alanya'da 2 günden beri kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlarımız darbe girişimleri karşısında ayakta durdu" dedi.

"ANAYASAYA BAĞLILIĞIMIZI GÖSTERDİK"

Devlet kurumları olarak Anayasal rejime ve Hükümete bağlılıklarını gösterdiklerini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şöyle konuştu:

"Alanya halkı demokrasiye sahip çıktı. 2 günden bu yana Alanya'da demokrasiyi şöleni gerçekleşiyor. Darbe girişimlerine karşı Kaymakamlığımıza bağlı kolluk kuvvetlerimiz Jandarma, Emniyet ve Adliye dimdik ayakta durdu. Alanya halkı da net bir mesaj verdi.  Hep beraber kamu kurumları ve halkımız anayasal rejime ve hükümetimize bağlılığımızı gösterdik. Alanya'da en ufak sorun olmadan bu badireyi atlattık. Çok şükür, tek bir kimsenin burnu dahi kanamadı. Süreci iyi yönettik buda bizleri fazlasıyla mutlu etti. Demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleşen demokrasi şöleninde bizleri bir araya getiren Antalya Büyükşehir Belediyesi ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

KÜÇÜK ERDEM'İN ŞİİRİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 

10 yaşındaki Tunahan Erdem'in, Necip Fazil Kısakürek'in "Biz Kısık Sesleriz" şiirini okuması meydanda toplanan halkı oldukça heyecanlandırdı. Küçük Erdem'in şiir okuması ile meydanda toplanan vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2016, 12:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83