Alanya Kent Konseyi'nden çevre mesajı

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, 5 Haziran Çevre Günü ilgili yaptığı açıklamada insanlığın geleceğinin tehdit altında olduğunu ifade etti.

Alanya Kent Konseyi'nden çevre mesajı
Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, 5 Haziran Çevre Günü dolayısı ile basın açıklaması yaptı. Özcan, " Son yıllarda küresel ölçekte sanayi ve teknoloji sektörlerinde yaşanan gelişmeler , çevre üzerinde telafisi neredeyse imkansız tahribatlara yol açmakta ve insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaşmaktadır. Hassas dengeler üzerine kurulu doğal yapının gitgide bozulmasına yol açan bu durum; küresel ısınma,kuraklık,çölleşme,su kirliliği,biyolojik çeşitliliğin azalması ve bazı canlı türlerinin yok olması, toprak kirliliği gibi ciddi çevre sorunlarının yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Gün geçtikçe kendimizi gri ve betondan oluşan bir dünyaya hapsediyoruz." dedi. 

"DOĞA DOSTU ENERJİ TEŞVİK EDİLMELİ"

Doğa dostu enerji kullanımının önemine de vurgu yapan Nurhan Özcan, "Bizler doğa dostu enerji tüketimini teşvik etmeliyiz ve enerji üretimi için doğanın nimetlerinden yararlanmalıyız. Enerji üretimini güneş ve rüzgardan sağlayabiliriz. Bunun için hem ülke olarak coğrafyamız elverişli hem de geldiğimiz teknolojik gelişmeler bunlara imkan tanımaktadır.İnsanların bilmesi gereken en önemli noktalardan birisi şüphesiz ki, doğanın insanlara değil, insanlığın doğaya ihtiyacı olduğudur. Bizler sularımızın berraklığını, gökyüzümüzün mavisini,ormanlarımızın yeşilini korumak zorundayız. Çok geç olmadan bizler, daha büyük bir mücadele bilinci ile, doğaya yönelik her türlü kötü niyet karşısında mücadele vermek ve çocuklarımıza, gençlerimize doğa sevgisini aşılamak zorundayız. Doğanın kuşaktan kuşağa korunarak devredilmesi ve sonsuza dek yaşaması gereken bir değer olduğunu kabul etmeli ve ettirmeliyiz." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 17:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83