Alanya'ya 285 yeni mobese

Alanya sokaklarında 285 yeni kamera kenti gözetleyecek. Yeni sistemde trafik ihlali yapan araçlara da ceza geliyor.

Alanya'ya 285 yeni mobese
Alanya'ya kurulan 86 ayrı noktadaki 86'sı dönerli 285 yüksek çözünürlüklü güvenlik kameralarından, Alanya 24 saat boyunca izlenebilecek. Kent Alanya Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binasında kurulan merkezden takip edilecek. Oluşturulan modern teknoloji ile donatılmış kameralardan trafik ihlali yapan araçlara Trafik Elektronik Denetleme Sistemi' üzerinde plakalarına ceza yazılabilecek. Bazı kameralar ise yüz tanıma sistemine uyumlu şekilde oluşturuldu.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında polisin belirlediği hassas noktalarda bir süredir devam eden çalışmalar sona geldi. Ayrıca 3 ayrı noktaya plaka takip sistemli kamera yerleştirildi. Bu sistem sayesinde çalıntı kaydı ve haciz gibi kayıtları bulunan araçların tespiti de yapılabilecek.

Çalışmaları devam eden projenin kısa süre içerisinde hizmete girmesi bekleniyor. Yeni kurulan sisteme ilave kameralarında kısa süre içerisinde dahil edileceği öğrenilirken Alanya Belediyesine ait kent güvenlik sistemi kameraları ile birlikte şehrin insan ve trafik yoğunluğu olan neredeyse her noktası an be an takip edilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2017, 09:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83