Alanya’da Anadol marka aracına 46 yıldır gözü gibi bakıyor

Alanya'da yaşayan 76 yaşındaki Hüseyin Şanlı, 1974 model "Anadol" marka aracına gözü gibi bakıyor.

Alanya’da Anadol marka aracına 46 yıldır gözü gibi bakıyor
Alanyalı Hüseyin Şanlı’nın 46 yıl önce aldığı ve sürekli kullandığı "Anadol" marka aracının satılmaması için çocuklarına vasiyet etti. Şanlı 1974 model "Anadol" marka aracına tabiri caizse gözü gibi bakıyor. İlk ve tek otomobili olan Anadol´la duygusal bir bağ kuran Hüseyin Şanlı’nın hikayesi de bir hayli ilgi çekici.
Şanlı, “Bu arabayla 15 yıl taksicilik yapıp 3 katkı bir ev yaptırdım”
Aracını aldığı 1974 yılında Demirtaş- Alanya arasında dolmuşçuluk yaptığını söyleyen Hüseyin Şanlı,”Aracımı 60 liraya sıfır olarak almıştım. O zamanlar bu bölgede hiç taksi yoktu. Hususi aracı olan bile yoktu. Bu arabanın gitmediği yer kalmadı. Van, İstanbul, İzmir, Adana gibi yerlere o dönem araba olmadığı için hep askerleri götürdüm. Daha sonra arabayı taksiye çevirdim. Alanya’da 15 yıl taksicilik yaptım. 15 yıl içerisinde taksicilik yaparak 3 katlı bir ev yaptırdım. Hiç bir şeyim yokken sıfırdan yaptırdım” dedi.
“46 yılda beni hiç yolda bırakmadı”
Aracının 46 yıldır kendisini hiç yolda bırakmadığını belirten Şanlı, “2 sefer yakıt bitti. Onun haricinde 46 senede başka bir arızadan dolayı hiç yolda bırakmadı. Aracım tamamen orijinal. Defransiyal ve şanzumanı hiç sökülmedi. Kilometresi de 1 milyon 200 bin oldu. Bir sefer motora rektefe yaptırdım. Bunun haricinde hiçbir işlem yapılmadı” şeklinde konuştu.

Şanlı, “Aracımı çocuğum gibi seviyorum”
Arabasına çoğu kişinin talip olduğunu söyleyen Şanlı, “Aracımı petrole çekiyorum benzin almak için. Adam önümü kesiyor, kaç paraysa bana ver bunu diyor. Bende bu araba satılık değil, bunun manevi değeri var diyorum. Zaten satılmasına hanımda razı değil. Aracımdan hiçbir şikayetim yok. Aracımı çocuğum gibi seviyorum.”
“Arabama turistler Türkish Mercedes diyorlardı”
Aracıyla taksicilik yaptığı dönemde turistlerin aracına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Şanlı, “Çok ilgi çekiyordu. Bu arabanın markası ne diye sorduklarında bende Türkish Mercedes diyordum. Gelip biz bu Türkish Mercedes ile gideceğiz diyorlardı” dedi.
“Çocuklarıma vasiyetim aracın hiçbir zaman satılmaması”
2 çocuk babası olan Şanlı evlatlarına arabacıyla ilgili bir vasiyeti olduğunu da söyleyerek, “Çocuklarım da bu arabanın satılmasına razı değil. Arabama biniyorum beni de hiç yolda koymadı. Onun için bu arabayı hiçbir zaman satmak istemiyorum” diye konuştu.











Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 14:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83