Alanyalı kadınların yürüyüş günü

Alanyalı kadınların yürüyüş günü
25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri Cuma günü itibariyle başladı. 3 gün boyunca açık kalan Dayanışma Çadırı'nda şiddetin her türlüsüne hayır denirken, bugün de yapılacak Gece Yürüyüşü ile etkinlikler son bulacak.

Alanya’da ilk kez 20 kurum bir araya geldi ve #kadınaşiddeteHAYIR başlıklı deklarasyona imza attı. Aynı oluşum 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Dayanışma Çadırı kurdu. 3 gün boyunca açık kalan çadırda siyasilerden, STK'lara kadar birçok vatandaş ziyarette bulundu. Etkinlik alanında açılan sergiyi ziyaret eden vatandaşlar şiddetin her türlüsünü kınadı.  Ziyaretçiler arasında bulunan erkekler de şiddete karşı tepki gösterdi.  

GÜLSEREN UNUTULMADI

3 gün boyunca farkındalık ve bilinçlendirme amacıyla açılan çadırın ardından, bugün de etkinlikler devam ediyor. 20 STK bugün saat 12.00'de Hanönü Mezarlığı'nda, boşanmak istediği için eşi tarafından öldürülen Gülseren Yılmaz’ı mezarı başında ziyaret edecek. Aynı gün saat 18.00'da da Anıt önünde toplanılarak, Gece Yürüyüşü gerçekleşecek. 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2019, 09:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83