Alanyalı rehinenin ailesinden açıklama var

Alanyalı rehinenin ailesinden açıklama var
Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğrayan M/W Mozart isimli konteyner gemisinde bulunan Erdi Akman’ın ailesinden ilk açıklama geldi.

Gemi içerisinde rehin tutulan 15 mürettebattan birisi de Alanyalı Erdi Akman’dı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada korsanlarla henüz iletişime geçilmediğini belirtti. Akman’ın ailesinden ilk açıklama geldi.

‘ÜST SEVİYEDE İSTİŞARELERE BAŞLANDI’

Yeğeni Erdi Akman’ın da içinde bulunduğu Nijerya Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı ve İstanbul’da bulunan gemi şirketi ile irtibat halinde olduklarını belirten Türker Yılmayan, “Gerek Nijerya Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı ve İstanbul’da bulunan gemi şirketi ile irtibat halindeyiz. Devletimizin ilgili departmanları 3 ülkenin (Nijerya, Gine ve Gabon) yetkilileri ile en üst seviyeden gerekli istişarelere başlamıştır” dedi.

‘BAŞKA HABERLERE İTİBAR ETEYİNİZ’

Nijerya elçiliğindeki görevli ile bizzat görüştüğünü belirten Yılmayan, “Sağ olsunlar sürekli bilgi veriyorlar. Şu anda beklemek ve iyi bir haber almayı ummaktan başka yapacak bir şey yok. Tüm kardeşlerimiz için dualarınızı eksik etmeyin. Zaman zaman bilgilendirme tarafımızdan yapılacaktır. Basında şu anda bilgi kirliliği var. Devletin ve bizlerin yapacağı açıklamalardan başka haberlere itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu: Süreci takip ediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 vatandaşın hala kaçırılmış durumda olduğunu belirterek “Gemide güvenlikle ilgili bir sızma, sıkıntı yok. Korsanlardan şu ana kadar bir haber gelmedi. Bir vatandaşımız karnından yaralanmıştı, durumu çok iyi. Vefat eden Azerbaycan Türkü kardeşimizin de İslam'a uygun bir şekilde cenaze işlemleri yapıldı. Gabon hükümetine ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Geminin sahibi olan şirket de tüm hazırlıklarını yapmış durumda. Ama henüz korsanlar tarafından ne ailelerine, ne bizlere ne de şirkete ki böyle durumlarda şirkete ulaşırlar ama henüz bir temasta bulunmadılar. Bir görüşme olmadı. Süreci takip ediyoruz” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 15:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83