ALKÜ’de yeni branşlar vatandaşların hizmetine sunuldu

Pandemi sürecini değerlendiren ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı yeni açılan branşlar ile birlikte kadrolarının daha da güçlendiğini birçok tedavinin ilçede , kendi bünyelerinde yapılabildiğini aktardı.

ALKÜ’de yeni branşlar vatandaşların hizmetine sunuldu
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hastaneye yeni branşlar kazandırmaya devam ettiklerini açıkladı. İlçeye kazandırılan yeni yan dallar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Lakadamyalı, “Sağlık Bakanlığımızın desteği, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve Antalya Milletvekillerimizin girişimleri sayesinde yeni yapılanma çalışmalarımız devam ederken çağın gerekliliği olan teknolojik yenilikleri ve imkanları Alanya'mıza kazandırmaya devam ediyoruz. Tıbbi hizmet anlayışı doğrultusunda gerekli alt yapı çalışmalarımızı sürdürürken   tespit ettiğimiz eksiklerin ışığında modern teknolojiyi  hastanemize kazandırıyoruz.

YAN DALLARDA EN YETKİN SAĞLIK KURUMUYUZ  

 Büyüyen akademisyen ve uzman kadromuz sayesinde şehrimizde birçok başarılı operasyona imza attık. 24 ana branş, 8 yan dalın bulunduğu hastanemiz en zengin kadroya sahip hastanelerden birisidir. Halkımızın istekleri doğrultusunda çocuk nefrolojisi, romatoloji, hematoloji bölümlerini bünyemize kazandırdık.  Diğer yan dallarımız çocuk ve ergen psikiyatristi, endokrinoloji , gastroentoloji, nefroloji, çocuk immünoloji ve allerji birimlerimizdir. Yan dallarda en yetkin sağlık kurumu olak hizmet vermekteyiz.  Hastanemizde; Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Antalya milletvekillerimizin, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ünal Hülür ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın da destekleriyle sağlık alanında yapılanma çalışmalarımız devam edecektir“ diye konuştu.
“GÜÇLENEN KADROMUZ İLE BİRLİKTE PANDEMİ DÖNEMİNDE SÜRECİNDE  HİÇBİR SORUN YAŞAMADIK” 

Covid ile mücadelelerine de  değinen  Prof. Dr. Lakadamyalı;”  Yeni branşların açılması ,yeni  hekim arkadaşlarımızın gelmesiyle birlikte kadromuz daha da güçlendi. Sunduğumuz sağlık hizmetinin yelpazesi böylelikle genişledi. Yeni katılan hekim arkadaşlarımızında desteği ile  pandemi süresince sağlık hizmetinin sürekliliğinde hiçbir aksama yaşamadık .Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadelemizde poliklinik biriminde ve Acil Ünitemizde hizmetlerimiz kesintisiz devam etti. Aramıza yeni katılan hekim arkadaşlarımız ve yeni branşlarımızla birlikte bu süre zarfında halkımıza farklı sağlık hizmetleri sunmaya devam ettik. Sağlık çalışanlarımızın da desteği ile koordineli bir çalışma sürdürdük.  Sağlıklı bir alan oluşturmak adına korona virüse yakalanan hastalarımız için ayrı yataklı servisler ve yoğun bakım ünitesi oluşturduk. Covid mücadelesi verdiğimiz alanları tamamen ayırdık. Hastalarımızın tedavileri diğer birimlerden uzak bir şekilde gerçekleşti. Burada hizmet veren sağlık çalışanlarımız dönüşümlü bir şekilde çalışmalarına devam etti. Covid mücadelesinde hizmet veren çalışanlarımız kıyafetlerini (kişisel koruyucu ekipmanları dahil) hastane içerisinde giyip, çıkardılar. Hastane girişlerinde tüm hasta ve hasta yakınlarımızın ateşi ölçmekte, maske takılması sağlanmaktayız. Hastane içerisinde sosyal mesafenin korunması için işaretler yer almakta ayrıca uyarıcı sesli anonslar 20 dakikada bir yapılmaktadır. Hastalarımıza MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden alınan randevularla hizmet verilmektedir. Kişisel hijyen sağlamak için dezenfektanlar kullanıma sunulmuş olup, tüm mekanlar sıklıkla infeksiyon kontrol komitesinin önerileri ile periyodik olarak temizlenmektedir. Virüse karşı şehrin en korunaklı yeri haline gelen hastanemizde bu süreçte hiçbir sorun ile karşılaşmadık. “dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2020, 17:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83