Bağışlar: "Depreme dayanıklı yapılarda oturunuz"

İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, Alanya'da bir an önce deprem master planının devreye sokulmasını ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini söyledi

Bağışlar: "Depreme dayanıklı yapılarda oturunuz"

 İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, 2012'de M=6.2 olan deprem harakete geçen "Helen Yayı" (Helen kırığı) yeniden harakete geçtiğini açıklayarak, vatandaşları olası depremlere karşı tedbirli olmaya çağırdı. 

banner111
Sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları uyaran Bağışlar,"Korkma, tedbir al" diyerek Antalya ve Alanya genelinde deprem master planları yapılması gerektiğine parmak bastı.
Bağışlar açıklamasında şunları söyledi:
"Uzmanların görüş ve tahminlerine göre 2012'de M=6.2 olan deprem harakete geçen "Helen Yayı" (Helen kırığı) yeniden harakete geçmiştir. Helen fay kırığı, Ege'yi tarih boyunca yıkıcı etkileriyle şekillendiren bir fay kırığıdır. Akdeniz'de aktif olan ve yoğun bir şekilde devam eden deprem fırtınası bu depremin etkisini azaltmaz veya yükseltmez; ancak geçmiş yıllardaki riskin hâlâ devam ettiğini gösterir. 
Bu açıklamalar ve tahminler ışığında, bizimde içinde yaşadığımız bölgemizi ilgilendiren depremler hususunda vatandaşlarımızın ve kamu kurumlarının gereken güvenlik tedbirlerini almalarını, Antalya ve Alanya yerelinde deprem master planlarının yapılması ve deprem anında ve sonrasında verilen komutların yerine getirilmesi gerekir. 
Korku ve panik yerine tedbir alıcı eylemlerde bulunulması gerekmektedir.
Kentsel dönüşüm iş ve işlemlerine hız verilmesi ve 2000 yılı öncesi yapıların bir an önce deprem güvenliği ile desteklenen yapılara dönüştürülmesi konusunda vatandaşların hassasiyet göstermesi gerekir. 
Deniz manzaralı ama deprem güvenliği bulunmayan yapılar yerine gerekirse manzarası bulunmayan deprem güvenliği sağlanan, depreme dayanıklı yapılarda olunuz!"

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 13:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83