Başkan Yücel Alanya'yı anlattı

Alanya’nın kültürel ve doğal değerleriyle Akdeniz’in en önemli turizm merkezleri arasında olduğunu belirten Başkan Yücel, “Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla iç ve dış turizme büyük katkı sağlıyoruz” dedi.

Başkan Yücel Alanya'yı anlattı
Alanyalıların 37 yıllık hayali, ilçenin en büyük projesi Alanya Teleferik’i 2017 yılında hayata geçiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tarihi Alanya Kalesi ve civarını bu çalışmayla adeta şaha kaldırdı. 11 Ekim’de açılan ve kısa sürede turistlerden ve vatandaşlardan büyük ilgi gören teleferik, muhteşem Kleopatra manzarasıyla 7 ay gibi kısa bir sürede 300 bin misafiri Alanya’nın tarihi noktalarından biri olan Alanya Kalesi içinde yer alan Bedesten bölgesine ulaştırdı. Başkan Adem Murat Yücel, ilçede gerçekleştirilen projeleri Milliyet’e anlattı.

Alternatif ulaşım

Alanya Teleferik’i faaliyete geçirerek Alanya Kalesi’nde tarihi ve doğal değerlerini koruyacak alternatif bir ulaşım sistemi kurduklarını açıklayan Başkan Yücel, “Bu doğrultuda Kale’ye çıkışların çoğunun Alanya Teleferik ile gerçekleştireceğiz. Böylelikle hem Alanya Kalesi’ni korumuş olacağız, hem de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girme yolunda önemli bir mesafe kaydedeceğiz” dedi. Dünyaca ünlü Damlataş ve Kleopatra plajlarının üzerinden Alanya Kalesi’ne tırmanarak hem ulaşım hem de seyirlik hizmet veren teleferik, tüm güzellikleri tek seferde ziyaretçilerinin hizmetine sunuyor. Kent sakinlerine ve turistlere yeni ve farklı bir deneyim yaşatan bu yatırım, dış turizme olduğu kadar iç turizme de büyük katkı sağlayarak turizmi canlandırmaya devam ediyor.

Engelsiz turizm kenti Alanya

Alanya’nın 150 bin turistik yatak kapasitesiyle 99 ülkeden misafir ağırlayan dünya turizminde marka olmuş bir turizm destinasyonu olduğunu belirten Başkan Adem Murat Yücel şunları söyledi: “Her yıl 30’dan fazla ülkede şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtıyoruz. Özellikle de bölgemize en çok turist gelen ülkeler Rusya ve Almanya’nın en büyük turizm fuarlarıyla birlikte iç turizmin lokomotifi İstanbul EMIT Fuarı’nda çok büyük stantlar açıyoruz. Antalya bölgesine gelen turist potansiyelinin yüzde 30’nu ağırlayan Alanya, yıllık 3-3.5 milyon turisti misafir ediyor. Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projemizle, turizmin temelinde yer alan engelleri kaldırarak bireyleri topluma bağımlılıktan kurtardık. Öte yandan Alanya - Gazipaşa Havalimanı bölge turizmi için önemli bir yatırım. Bu yıl 1 milyon 200 bin yolcu hedefliyor. Dış hatlardan gelen bir yolcunun yaklaşık 20 dakikada oteline ulaşabiliyor olması bölgemizin cazibesini de arttırdı.”

Dev yaşam alanı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya’ya kazandırdığı, 50 bin metrekarelik alana inşa edilen dev yaşam alanı hizmete sunuldu. Başkan Yücel, 6.5 milyonluk yatırımla Alanya’ya kazandırılan Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı’nın şehrin değerine değer katacak yeni bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. “Sosyal Yaşam Alanımız, Alanya’nın tamamına hakim manzarası, yöresel satış atölyeleri, yeme içme birimleri, seyir ve ahşap gezinti platformları, piknik alanları ve sunduğu imkânlarla Türkiye’ye model oluşturabilecek örnek bir tesistir” diyen Belediye Başkanı Yücel, “Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanımız, çocuklarımızın gönlünce eğleneceği, halkımızın en keyifli zamanlarını geçirebileceği, nezih bir mekân olarak yıllarca halkımıza hizmet verecektir” dedi.

Spor şehri Alanya

Alanya’nın bir spor kenti olduğunu, her yıl ulusal ve uluslararası 70’e yakın spor organizasyonu düzenlendiklerini belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu organizasyon ve kamplara yaklaşık yılda 140 bin katılım olduğunu kaydetti. Avrupa Triathlon Şampiyonası, Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası, Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve özel sporcuların karşılaşmaları gibi profesyonel yarışların yanısıra Alanya’da birçok amatör spor dallarının da rahatlıkla yapılabileceği tesislerin bulunduğuna vurgu yapan Başkan Yücel yamaç paraşütü, su kayağı, yüzme, trekking, safari, dalış, yelkenli, dağ bisikleti gibi sporlara meraklı turistleri Alanya’ya beklediklerini söyledi. Başkan Yücel, “Alanya’da gerçekleştirilen spor organizasyonları ekonomiye büyük katkı sağlıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 14:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83