BELEDİYEDEN EN ANLAMLI HEDİYE

Alanya Belediyesi, yardıma muhtaç, kimsesiz ve engelli vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor.

BELEDİYEDEN EN ANLAMLI HEDİYE
Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında, hayırsever bir vatandaşın katkıları ile alınan akülü araba Konaklı Mahallesi’nde yaşayan bedensel engelli bireye teslim edildi. Engelli Çocuğun Annesi Ümmühan Arıkan ekonomik durumları iyi olmadığı için bir yakınlarının evinde yaşadıklarını belirterek, “Oğlum sürekli akülü arabanın hayali ile yaşıyordu. Hiç bir şekilde alma imkânımız olmadığı için Kurban Bayramından önce Belediyeye başvurduk. Allah hepsinden razı olsun. Kurban bayramının hemen sonrasında oğlumu sevindirdiler. Allah da onları sevindirsin. Vesile olan hayırsevere ve belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Akülü arabayı teslim eden Belediye Sosyal İşler Müdürü Bilal Nurgül, Anne Ümmühan Arıkan’a her türlü ihtiyaçlarında belediyeye başvurabileceklerini söyledi. Nurgül, ayrıca Ailenin belediyenin yeni yürürlüğe koyduğu ‘Halk Kart’ ve üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için sağladığı burstan da faydalanmaları için gerekli işlemleri başlattı.

6 AYDA TOPLAM 268 AİLEYE NAKDİ YARDIM, 97 VATANDAŞA MEDİKAL MALZEME YARDIMI YAPILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tarafından sosyal belediyecilik adına etkin bir hizmet yürütülmesi amacı ile 11.03.2015 tarihinde hizmet vermeye başlayan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 6 aylık süre içerisinde toplam 268 aileye nakdi yardım, 97 vatandaşa medikal malzeme yardımı (Hasta bezi, tekerlekli sandalye, walker vb.) yaptı. 61 ihtiyaç sahibi ailenin çocuklarının sünneti de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılırken toplam 1134 üniversite öğrencimize eğitim yardımı, geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi 5500 aileye gıda paketi dağıtımlarının yanı sıra günlük 1500 kişiye iftar yemeği ve yatağa bağımlı vatandaşların evlerine yemek servisi yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 15:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83