BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Belediyeye ait emlak kayıtlarının incelenmesinde, mesken olduğu halde işyeri, arsa olduğu halde üzerinde bina bulunan taşınmazlar tespit edildi. Mülk sahiplerine çağrıda bulunan Alanya Belediyesi, bu tür beyanda bulunan vatandaşlardan beyanlarını yenilemelerini istedi.

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ ÇAĞRI

 Bu tür işyerlerine ve taşınmazlara cezai işlem uygulanacağını belirten Alanya Belediyesi, mükelleflerin kendilerinin başvurması ve beyanlarını düzeltmeleri halinde vergi cezalarında %25 indirime gidileceğini açıkladı.

banner111
Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı vergi mükellefleri tarafından mesken nitelikli taşınmazların ofis, büro, işyeri gibi ticaret amaçlı kullanıldığı tespit edilmiştir. Aynı zamanda belediye kayıtlarında arsa ve arazi olarak görülen bazı taşınmazlarında üzerine bina yapıldığı rapor edilmiştir.

Söz konusu güncellemenin belediyemiz tarafından idari olarak yapılması halinde vergi ziyai cezası %100 artırımlı uygulanacaktır. Mükelleflerin kendi müracaatlarını kendilerinin yapması halinde ise Vergi Usul Kanununun 376. maddesi gereğince vergi cezasında %25 oranında indirime gidilecektir.  Değerli vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Belediye Hizmet Binasındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü Emlak Şefliğine yine belediyemize ait Avsallar, Payallar, Mahmutlar, Oba’daki hizmet birimleri ile Hal Tahsilat Ofisine müracaat ederek beyanlarını güncel haliyle Şubat ayı sonuna kadar vermeleri önemle duyurulur”.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 11:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83