"Ben herkesin parasını verdim"

Alanya'dan topladığı yaklaşık 100 milyon TL ile kaçtığı iddia edilen ve İzmir’de yakalanan banka müdürü Arif İ.'nin dosyası çete kapsamına alındı.

"Ben herkesin parasını verdim"

 Bankacının bu eylemi tek başına yapmadığı ve yardımcılarının olduğu şüpheleri üzerine dosyayı Asayiş'in yansıra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği de takip ediyor. Ayrıca Arif İ.'nin sorgu sırasında iş adamlarından aldığı paraları son kuruşuna kadar bu kişilere verdiğini söylediği öğrenildi.

banner111
 'Ucuz döviz alıyorum' diyerek piyasadan yaklaşık 100 milyon lira para topladığı, çalıştığı bankadan da yüklü miktarda para çaldığı iddiasıyla aranırken İzmir’de yakalanarak Alanya'ya getirilen banka müdürü Arif İ.'nin sorgusu devam ediyor. Çok yönlü olarak yapılan soruşturma çerçevesinde olayın olduğu gün banka müdürünün çevre yolunda bulunan banka ve ilçeden çıktığı güzergahta bulunan tüm güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Yüzlerce saatlik kamera görüntüleri tek tek inceleniyor.

KAÇTIĞI ARAÇ İÇİNDE PARA BULUNDU

Banka müdürünün Konya'ya gittiği ve burada Alanya'dan tanıdığı bazı kişilerin aracına binerek Kırıkkale'ye götürüldüğünün tespit edilmesi üzerine araç önceki gün polis tarafından alındı. Aracın içinde ise az miktarda para bulundu. Yapılan araştırmada bu kişilerin Konya'da bir düğüne gittikleri ve düğün parası oldukları belirlendi. Alınan paranın bu kişilere teslim edileceği öğrenildi.

ÇETE KAPSAMINA ALINDI

Olayla ilgili olarak banka müdürü ile irtibata geçen 6 şüpheli kişi daha gözaltına alınırken bu kişilerin sorgusu devam ediyor. Soruşturma derinleştikçe milyonluk vurgunun bir kişi tarafından yapılamayacağı şüphesi üzerinde duruluyor. Başsavcılık kararı ile soruşturmaya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği de katıldı. Vurgunun tek kişi tarafından değil de çete ve organize suç olarak belirlenmesi halinde verilecek ceza süresi 20 ile 30 yıl arasında artacak. 

PARALARIN YERİNİ SÖYLEMİYOR

Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından çapraz sorguya alınan Arif İ.'nin ilk sorgusunda iş adamlarından aldığı paraları son kuruşuna kadar onlara verdiğini söylediği ileri sürüldü. Bankadan aldığı paralar konusunda ise soruşturma devam ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2018, 21:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83