BM toplantısına Alanya damga vurdu

BM toplantısına Alanya damga vurdu
BM Güney Güney İşbirliği Toplantısı’nda Türk Konseyi ve Alanya Belediyesi Konuşmacı olarak yer aldı

Birleşmiş Milletler tarafından ülkeler arasında tecrübe paylaşımını sağlamak amacıyla kurulan BM Güney Güney İşbirliği Ofisi ‘Koronavirüs Döneminde Turizm Sektörünün Toparlanmasında Yaratıcı Ekonomi ve E-Ticaret’te İyi Uygulamalar’ temasıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Türk Konseyi’nin de katıldığı ve Konsey ülkeleri arasındaki tecrübe paylaşımı mekanizmasını katılımcılara anlattığı toplantıda koronavirüs sonrası turizm sektörünün iyileştirilmesi konusu detaylı bir şekilde görüşüldü.

Son yıllarda Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman koordinasyonunda turizm alanında önemli işbirliği adımları atan Türk Konseyi, artık uluslararası kurumlar tarafından örnek alınmaya başlandı.

Bu çerçevede Türk Konseyi BM Güney Güney İşbirliği toplantısına davet edildi. Toplantıda ayrıca Türk Konseyi ülkelerinin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Alanya’nın güvenli turizm konusunda dünyaya örnek olan çalışmaları hakkında Alanya Belediye Meclis Üyesi Paulina Müftüoğlu bir sunum yaptı.

Türk Konseyi adına toplantıya katılan Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, Türk Konseyi ülkelerinin turizm sektörüne verdiği önemi vurgulayarak Türk Konseyi’nin koronavirüs karşısında birçok sektörde güçlü işbirliği mekanizması geliştirdiğine dikkat çekti.

Koronavirüs pandemisinden bütün dünya ülkelerinin olduğu gibi Türk Konseyi ülkelerinin de olumsuz etkilendiğini kaydeden Mirvokhid Azimov, ‘Türk Konseyi olarak pandeminin turizm dahil farklı alanlarda etkilerini azaltmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu kapsamda 23 Haziran 2020 tarihinde Türk Konseyi Turizmden Sorumlu Bakanlar 5. Toplantısını Turizm alanındaki pandemi ile ilgili konuları görüşmek üzere gerçekleştirdik. Bakanlarımız, turistlerin güvenli seyahatleri için Üye Devletlerin aldığı önlemler hakkında bilgi, deneyim ve uygulama prosedürleri paylaştılar; COVID-19 salgınının oluşturduğu darlıklar altında turizm ilişkilerinin mevcut durumu ve turizm sektöründeki son gelişmeleri güçlendirmenin yollarını tartıştı.’ dedi.


Türk Konseyi’nin üye ve gözlemci ülkeler arasında turizm alanında çevirimiçi ve çevirimdışı eğitim programları düzenlediğini dile getiren Azimov, Türk Konseyi ülkelerinin turizmde dijitalleşmeye önem verdiğini vurguladı ve ‘Küresel hava yolculuğunun ve turizmin durgun olduğu mevcut durumda, turizm işletmelerinin uluslararası varlıklarını dijital olarak sürdürmeleri ve pazar toparlanacağı zaman için talep oluşturmaları çok önemlidir. Dolayısıyla turizm işletmelerinin tüketicilerle güven inşa etmeleri, ziyaretçilere güvenlik sağlamaları ve hizmetlerini dijital olarak pazarlayıp satabilmeleri önemlidir.’ dedi.

BM Toplantısına Alanya Damga Vurdu

Birleşmiş Milletler Güney Güney İşbirliği toplantısında katılımcılar, koronavirüs döneminde başarılı güvenli turizm uygulamaları gerçekleştiren Alanya’nın dünyaya örnek teşkil eden çabalarını dinleme fırsatı buldu.

Türk Konseyi’nin tavsiyesi üzerine Alanya Belediyesi toplantıya davet edilirken, Belediye Meclis Üyesi Paulina Müftüoğlu koronavirüs süresince turizm sektörünü desteklemek için Alanya Belediyesi’nin attığı adımları bir sunumla katılımcılara anlattı.

Alanya’nın Türkiye’nin en çok turist çeken bölgeleri arasında yer aldığını söyleyen Müftüoğlu, koronavirüsle mücadelede Alanya Belediyesi’nin virüsten korunmak amacıyla bir yandan halkı ve turistleri bilgilendirdiğini, diğer taraftan da sektör temsilcileri ile çok yakın çalışarak güvenli turizm konusunda önemli bir başarı elde ettiğini vurguladı.

Alanya Belediyesi’nin halkın ve turistlerin koruyucu sağlık malzemelerine erişimi hakkında da elinden gelen bütün katkıyı verdiğini anlatan Paulina Müftüoğlu, ayrıca yolları, alt ve üst geçitleri ve turistlerin sıkça gittiği mekanları belli aralıklarla dezenfekte ettiklerinin altını çizdi.

Alanya ekonomisinin ana dayanağının turizm olduğunu belirten Alanya Belediyesi Meclis üyesi Müftüoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteği ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yoğun mesaisi neticesinde şehrin ekonomisinin en az zararla bu süreci atlatmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Alanya’nın dünyanın en güzel turizm destinasyonları arasında yer aldığını vurgulayan Müftüoğlu, koronavirüs sonrası tatil planlarında katılımcıları Alanya’ya davet etti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 13:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83