EN LEZZETLİ ALANYA YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTILAR

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde “Yöresel Mutfak Mirası Yemek Yarışması” yapıldı. Yarışmada ev hanımları en lezzetli Alanya yemeğini yapmak için yarıştı.

EN LEZZETLİ ALANYA YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTILAR

 Bu yıl 16.sı düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Yöresel Mutfak Mirası Yemek Yarışması yapıldı. Alanya Belediyesi’nin düzenlediği Yöresel Mutfak Mirası Yemek Yarışması’na ana yemek kategorisinden 15, yöresel tatlı kategorisinden ise 12 çeşit tatlı değerlendirmeye sunuldu. Geçmişten günümüze Alanya mutfağının lezzetlerinin korunması ve tanıtılması adına düzenlenen yemek yarışmasının sunuculuğunu, TV programcısı Elif Korkmazel yaptı.

banner111
LABA DOLMASI VE KABAK TATLISI 1. SEÇİLDİ

Uluslararası Executive Şefler Fikret Özdemir, İsmail Ay ve Fatih Açıkça; Altınkepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Başkanı Erhan Aytekin, AHEP Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Zelal Polat, Diyetisyenler Güneş Aksus ve Seren Aksus’un jüri olarak görev yaptığı Yöresel Mutfak Mirası Yemek Yarışması’nda ana yemek kategorisini Laba Dolması’yla Fatma Karagöz kazandı. Tatlı kategorisinde ise Kabak Tatlısı ile kazanan Elif Yaman oldu. Ana yemek kategorisinin 2.si Bumbar Dolması ile Tuğba Sulupınar, 3.sü ise Kabak Çiçeği Dolması ile Feyza Çevik oldu. Tatlı kategorisinde ise 2. Öksüz Helvası ile Fatma Karagöz, 3.sü yine Öksüz Helvası ile Tuğba Sulupınar oldu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83