Kaymakamdan o apartla ilgili açıklama geldi

Alanya'nın gündemine oturan görüntülerden sonra apartta zabıta, polis ve turizm müdürlüğü ekiplerine inceleme yaptıran Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu konula ilgili açıklama yaptı.

Kaymakamdan o apartla ilgili açıklama geldi
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: Alanya’da bahse konu öğrenci yurdu ile ilgili yapılan incelemede, olayın 8 Mart tarihinde Tosmur Mahallesi’nde faaliyet gösteren S.B. adlı yurtta meydana geldiği, yurtta konaklayan S.A., K.D. ve İ.B. isimli kız öğrencilerin yurt görevlisi O.A. ve yurt sahibi İ.A. ile aralarında tartışma yaşandığı, daha sonra Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği’ne gidip birbirlerinden davacı ve şikayetçi olmak istediklerini, ancak daha sonra kendi aralarında konuşarak birbirlerini yanlış anladıklarını, birbirlerinden davacı ve şikayetçi olmadıklarına dair tutanak tanzim edildiği, yurdun halen korona virüs tedbirleri çerçevesinde kapalı olduğu, öğrenci bulunmadığı anlaşılmıştır.”

APARTTA İNCELEME YAPILDI

Öte yandan, Tosmur’daki apart yurt olayına Alanya Belediyesi müdahale etti. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  polis ve Alanya Turizm Müďürlüğü öğrencilerin odasına zorla girerek onlara hakaret ettiği iddia edilen yurtta kontrollerde bulundu. Yurda nasıl bir ceza verileceğine ise Encümen’de karar verilecek. Kapalı olduğu anlaşılan apart otelde öğrenci olmadığı görüldü. Ekipler tesisin evraklarını inceledi. Görüntülere yansıyan olayla ilgili daha önce öğrenciler ve apart sahibinin karakolluk olduğu da ortaya çıktı. Otel sahibinin, otelde hayvan besledikleri, dışarıdan ziyaretçi kabul ettikleri iddiasıyla öğrencilerin odasına girmesinden sonra çıkan tartışmanın otelde bittiği, öğrencilerin önce şikayetçi olup sonra Cumhuriyet Karakolu’nda karşılıklı uzlaşma tutanağı imzaladıkları öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 15:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83