Kızılkule komutan Anders Ordusuna ev sahipliği yapıyor

Alanya Belediyesi ve Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği işbirliğiyleKızılKule’de ‘’GenarelAnders’in- Umudun Peşinde’’ adlı sergisi Büyükelçi Maslahatgüzarı ve Alanya Belediye Başkan Yardımcısı’nın katılımlarıyla açıldı.

Kızılkule komutan Anders Ordusuna ev sahipliği yapıyor

 Polonya Cumhuriyeti bağımsızlığının 100.yıl dönümü kutlamalarına denk getirilen ‘’GenarelAnders’in- Umudun Peşinde’’ adlı sergisinePolonya Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Robert Rokıckı,Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz, İsveç Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş, Hamdullah Emin Paşa üniversitesi Rektörü Mehmet Durdu Öner, Yabancılar Meclis Başkanı, Göç İdaresiBaşkanı Alanya’lı ve Polonya’lı vatandaşlarımız da katıldı.

banner111
Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Başkanının açılış konuşmasıyla başladı.Dernek Başkanı Anna Maria Bielecka açılış konuşmasında; birlikte yaşamanın önemini ve birlikteliğin iki millete önemli deneyimler kazandırdığını vurguladı. Ünlü Komutan Anders’ının Polonya’nın bağımsızlığı   için öneminden kısaca bahsetti. 
ALİ YENİALP: ‘’Polonyalı Yeni Alanyalılar’’
‘’123 yıllık bir aradan sonra 1918 yılında kazanılan bağımsızlığınızın 100. Yılını kutlayan dost ülke Polonya’nın bağımsızlık gününü en kalbi  duygularımla kutluyorum. Burada yaşayan Polonyalı YENİ ALANYALILARA sevgi ve saygı ile beraberce yaşadığımız gibi, tüm Polonya halkını  ülkemizde ve ilçemizde görmekten mutluluk duyuyorum’’ dedi.
Robert Rokıckı; ‘’Türk dostlarımıza teşekkürü bir borç bilirim’’
Polonya Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı konuşmasında : ‘’Polonya’nın bağımsızlığı için savaşan ve çaba sarfeden herkesi saygıyla anıyorum. Polonya'nın esaret altında olduğu dönemlerde, uluslararası arenada bizi destekleyen Türk dostlarımıza da teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca bu serginin anlattığı Anders Ordusu askerleri, Türkiye'den de geçmiş ve burada büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Gösterilen bu misafirperverlik için ayrıca teşekkür ederim.’’ dedi.
Alanya Belediye Başkan yardımcısı Ali Yenialp muz lifinden yapılmış çiçek hediye etti. Polonya Büyükelçi Maslahatgüzarı da Ali Yenialp’e hediyesini sunduktan sonra kurdele kesimiyle sergi açılışını yaptı. 20 Kasıma kadar Kızılkule’de halka sergilenecektir. 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 20:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83