Kula'dan eleştirilere sert yanıt! Taviz vermeyeceğiz

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, bazı isimlerin 'Alanya'nın düzeni bozuldu' söylemlerine sert yanıt verdi.

Kula'dan eleştirilere sert yanıt! Taviz vermeyeceğiz
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Kula bugün bir basın açıklaması yaparak eleştirilere yanıt verdi. 

'ALANYA ÖRNEK BİR ŞEHİR'

Kula sözlerine, "Hiç şüphesiz Alanya dünyanın en güvenli, en huzurlu ve en düzenli şehridir. Bunu altını özellikle çizmek istiyorum. Alanyamızda çeşitli milletlerden, çeşitli şehirlerden insanlar hoşgörü, huzur ve uyum içerisinde mutlu şekilde yaşmalarını sürdürmektedirler. Alanya bu yönüyle de dünyada örnek bir şehirdir. Şehrimizi de bu şekilde huzur ve güven içerisinde 4 yıldır yönetmekteyiz. Biliyorsunuz Alanya’nın tanıtımı ile ilgili geçen hafta 18. Alanya Turizm ve Sanat Festivali’ni gerçekleştirdik. Alanyamızdan ve ulusal basından 30 - 40 civarında basın mensubu da Alanyamızın tanıtımı ile alakalı gerekli çalışmayı yaptılar. Alanya Belediyesi olarak da bu tanıtımın en iyi şekilde yapıldığına inanıyoruz." ifadeleri ile başladı. 

'HİÇ KİMSENİN HAKKI YOK'

Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun yaptığı açıklamaları ve bazı basın organlarında çıkan haberleri hedef alan Kula, "Bu şehirde yaşayan herkes, sorumluluk sahibi olan herkes herhangi bir konuşma yaparken ağzından çıkan her şeye dikkat etmek zorundadır. Alanya’nın imajını bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Alanya Belediyesi’ni, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ve ekibini herkes eleştirebilir, her türlü eleştiriye açığız. Ancak Alanya’nın bir turizm şehri olduğunu hiç kimse unutmamalı, Alanya’nın imajını bozacak açıklamalardan herkes kaçınmalıdır. Alanya’ya gelen turistleri rahatsız etmemek nedeniyle hanutçuluk, çığırtkanlık, kent disiplini mantığıyla baktığımız zaman şehrin imajını bozmamak ve gelen misafirlerimizi rahat ettirmek için her türlü önlemi alıyoruz. Her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bununla alakalı da geçen cumartesi günü 14 işyeri ve 2 teknenin mühürlemesini yaptık." dedi. 

'ESNAFLA ARAMIZI AÇMAYA ÇALIŞANLAR VAR'


"Şehrimize gelen misafirlerin rahat hareket etmesi için de her türlü önlem ve çalışmayı yapıyoruz." diyen Kula, "Tabi ki, bu çalışmaları yaparken de özellikle Alanya Kaymakamlığımız, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, Alanya Jandarma Komutanlığımız ve Alanya Belediyesi bir protokol yaptı 2015 yılında. Bu protokol gereği özellikle zabıta memurlarımızı sıkıntıya sokmamak adına, zabıta bize kasti davrandı, zabıta bize hissi davrandı, zabıta bize özel bu işlemi yaptı mantığından kaçınmak için bu 3 kurumla özellikle emniyet ve jandarmamızla birlikte gerekli çekimler her türlü görseller hazırlanıyor ona göre bu kararlar veriliyor. Kararlardan da hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Bugüne kadar uygulamaların nasıl yapıldığını geçmişte az buçuk biliyoruz. Ancak verilen kapamalarla alakalı hangi saatte kapattıysak, saati ve süresi dolmadan kim devreye girerse girsin bunların açılışını yapmıyoruz. Tabi ki biz bu çalışmaları yaparken Alanyalı esnafla Alanya Belediyesi’nin arasını açmaya çalışanlar var. Biz esnafımızın para kazanması işlerinin düzenli olması adına her zaman onların yanındayız. Asla esnafımızı cezalandırma onları sıkıntıya sokma tarafında değiliz." diye konuştu.

'ONLARIN DÜZENLERİNE ÇOMAK SOKTUK'

Kula sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biz birçok yaptığımız uygulamayı kesinlikle kapama kararları verilinceye kadar her uyardığımız ve ceza yazdığımız işletmeyi ifşa etmiyoruz. Ne zaman ki kapama kararları gelip tebligat yapılıp kapattıktan sonra basın aracılığıyla bunları biz ifşa ediyoruz. Alanya’nın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Alanya Belediyesi ile esnafın arasını açmaya da asla müsaade etmeyeceğiz. Kapatılan iş yerleri ile de alakalı tabi ki devreye girenler var. Kimlerden var kamu kurum ve kuruluşlarının başındaki insanlardan var. Bu insanlar nende acaba ricada bulunuyorlar bu iş yeri kapanmasın diye. Biz hiç kimseye bugüne kadar taviz vermedik ancak bakıyoruz bir sürü baskı ve buna benzer işlerle uğraşıyoruz. Biz verilen kararları sonuna kadar uyguluyoruz. Bu konuda arkamızda Alanya Kaymakamımız, Alanya Belediye Başkanımız sağ olsun arkamızda duruyorlar. Bugüne kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Alanya’nın düzeninin, disiplinin bozulduğuna inanmıyoruz. Birileri kapanmasını gereken iş yeri kapanmasın diye ricada bulunuyorlarsa demek ki onların düzenleri bozuldu. Biz onların düzenlerine çomak soktuk. Buradan bu anlaşılmaktadır." 

'DÖRT KURUM ZAN ALTINA BIRAKILDI'

Kula son olarak, "Tabi ki Alanya’nın disiplin ve düzeni bozuldu mantığıyla basınımızda çıkan haberlere baktığımız zaman, Alanya Belediyesi, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alanya Jandarma Komutanlığı ve Alanya Kaymakamlığı bu dört kurum zan altında bırakılıyor. Ben bu dört kurumun canla başla Alanya’nın huzuruyla ve düzeniyle alakalı canla başla her şeyi yaptıklarına inanıyorum. Elimizi taşın altına sokmaktan da hiçbir zaman çekinmiyorum. Biz çalışanlarımıza da işi bırakmıyoruz. Kendimiz bire bir sahada çarşıda pazarda her noktada işimizi takip ediyoruz. Alanya’nın huzurunun ve düzeninin bozulmaması ile alakalı elimizden gelen gayreti sonuna kadar kullanıyoruz ve kullanmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

'TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA'

Gazetecilerin Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun yaptığı açıklamayı hatırlatması üzerine Kula, "Ak Parti İlçe Başkanı’nın yaptığı talihsiz bir açıklama, ben başkanın yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 12:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83