Vali'nin kahvaltı ve sigara yasağı Twitter’ı salladı

Memurların mesai saatleri içinde kahvaltı yapmasına ve sigara içmelerine yasak getiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Twitter’da gündem oldu. ‘Yasak kararını destekliyor musunuz?’ anketine yüzde 79 evet cevabı verildi. Aynı zamanda vatandaşlar bu yasakların Türkiye genelinde de uygulanmasını talep etti.

Vali'nin kahvaltı ve sigara yasağı Twitter’ı salladı
 Antalya Valisi Münir Karaloğlu, vatandaşların resmi kurumda hızlı hizmet alabilmeleri için resmi kurum personellerine uyarılarda ve talimatlarda bulundu. Dün yapılan 2018 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu kurum ve kuruluşlarda memurların mesai başladığında kahvaltı masaları hazırlayarak kahvaltı yapmalarını ve ellerine çay kupalarını alarak sigara içmelerini yasaklayan Vali Karaloğlu, geçtiğimiz yıl ise ‘açık alanda içki yasağı’ ile gündeme gelmişti. 
Karaloğlu’na yüzde 79 destek 
Karaloğlu’nun resmi kurumlar için verdiği bu talimat sosyal medyada ise büyük yankı uyandırdı. Vali Karaloğlu için Twitter'da ‘Antalya Valisi’ adı altında gündem oluşturuldu ve 2 bine yakın tweet paylaşıldı. Resmi kurumlarda ‘mesai saatleri içinde’ sigara ve kahvaltı yasağı, vatandaşlar tarafından takdir gördü. Aynı zamanda yine Twitter’da, "Antalya Valisi'nin devlet memurlarının mesai saatlerinde kahvaltı yapmasını yasaklayan kararını destekliyor musunuz?" sorusu üzerine anket yapıldı. Ankete yüzde 79 evet, yüzde 21 hayır cevabı verildi. 

“Kuş orucu tutacak demiş gibi bir algı var” 
En çok dikkat çeken tweet ise, "Antalya Valisi sanki, ‘öğlene kadar herkes kuş orucu tutacak’ demiş gibi bir algı var. Evinizde yiyerek gelin" oldu. Bazı vatandaşlar Vali Karaloğlu’nun bu talimatının takdir edileceğini belirterek, Türkiye genelinde de bu yasakların olması gerektiğini vurguladı. 

"Çirkin görüntü oluşturuyor" 
Vali Karaloğlu yasakla ilgili şunları söylemişti: 
"Kurumlarda sabah mesai başlıyor, kahvaltı mesaisi de başlıyor. Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek. Mesai başladığında, mesai başlamış olur. Mesai başladıktan sonra kurumun bahçesinde, sağında solunda, ofiste kahvaltı masaları kurulup, dakikalarca, saatlerce kahvaltı yapılmayacak. Bunda her kamu kurumu amirinin dikkatli olması lazım. İkinci konu, mesai devam ederken sigara içenler her kafalarına estiğinde kupalarını alıp, binaların dışına çıkmasını doğru bulmuyoruz. Çirkin görüntü oluşturuyor. Mesai saatinde bunu yapmayacaklar." 

- Manavgat'ta Bir işyerinde kaçak nargile tütünü ele geçirildi 

(Fotoğraflı) 

ANTALYA (İHA) - Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir iş yerinde kaçak nargile tütünü ele geçirildi. 
Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerince Manavgat ilçesinde gümrük kaçağı bandrolsüz tütün mamulü satışıyla ilgili çalışma gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında Sarılar Mahallesi Hastane Caddesi'ndeki bir iş yerinde yapılan aramalarda 10 bin 920 adet kıyılmış tütün ile doldurulmuş makaron, 4 bin 520 gram bandrolsüz nargile tütünü ele geçirildi. 
Olayla ilgili iş yeri sahibi M.E.İ.’ye adli işlem uygulandı. 
(SÇ-MK-Y) 


Dr.Savaş, "Helal ve sağlıklı beslenmenin sırları"nı anlattı

Alkü Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Basri Savaş, Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine "Helal ve Sağlıklı Beslenme ile Kilo Vermek ve Hastalıklardan Kurtulmak" konu başlığı altında bir konferans verdi. 
Helal ve sağlıklı beslenmenin sırları, gıdalarda bulunan katkı maddeleri, genetiği değiştirilmiş gıdaların zararları ile sağlıklı kilo vermek ve hastalıklardan korunmak konularına değinen Savaş, kendi araştırmalarını ve önemli bilgileri salonda bulunanlara sundu. Konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Alkü Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Basri Savaş'a Okul Müdürü Nuri Çakan tarafından katkılarından dolayı anlamlı bir hediye verilerek Harran Üniversitesi'ne adına dikilen fidanın sertifikasını takdim edildi.

Kaçak akaryakıt operasyonu 

ANTALYA (İHA) - Antalya'da düzenlenen operasyonda, plastik tanklar ve bidonlar içerisinde 4 bin 280 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. 
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kaçak akaryakıt üretimi ve satışını yapan kişilere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Kepez ilçesinde seyir halinde bulunan kapalı kasa bir minibüs durduruldu. 
Minibüste yapılan aramada, aracın arka kısmında plastik tanklar ve bidonlar içerisinde 4 bin 280 litre kaçak akaryakıt ve akaryakıtı aktarmada kullanılan pompa ve düzenekler ele geçirildi. 
Ele geçirilen akaryakıtları piyasaya sürmeye çalışan İ.A. yakalandı. 


Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 10:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83