Yangın mağduru Çınar ailesi eşyalarına kavuştu

Sapadere yangının da evi tamamen yanan Mustafa Çınar ve ailesi yeni evin ardından yeni eşyalara da kavuştular.

Yangın mağduru Çınar ailesi eşyalarına kavuştu

30 Haziran 2017'de Alanya'nın Sapadere Mahallesi'nde çıkan yangın günlerce kontrol altına alınamamış ve hava durumunu bile değiştirmişti. Sapadere, Fakırcalı ve Tırılar Mahallelerine sıçraya yangın büyük maddi hasara yol açmış, 2 bin 500 hektar alan ve 17 ev yanarak küle dönmüştü. 

banner111
O, yanan evlerden bir tanesi de Mustafa Çınar’a aitti. Yangın sonrası başta Türk Hava Kurumu olmak üzere farklı yerlerden gelen yardım ile evin kaba inşaatı yapıldı hemen arkasından iç dizaynı yapılan evde THK Alanya Şube Sorumlusu ve DEMKOD Başkanı Emine Keyaoğlu, Sapadere Mahallesi Muhtarı Hasan Ünal ve Mimar Can Baysal, yeni yapılan ev için ihtiyaç listesi hazırladı. DEMKOD Başkanı Keyaoğlu yaptığı açıklamada “2017 Haziran’da sadece Sapadere Mahallesi’nde ormanlar, ağaçlar, evler yanmadı. O zaman çok büyük bir üzüntü içinde kalbimiz yandı. Yangın sonrası CHP Antalya Milletvekili Sayın Deniz Baykal ile beraber Mustafa Amca’ya söz vermiştik. Önce evin kaba inşaatını sonra da tek tek içeriyi tasarladık. Son olarak da Alanyamızın yerel firması olan ALBİMO’ya yaptıkları yardımdan ötürü çok teşekkür ederim.” dedi.

Yanan ev sahibi Mustafa Çınar ise “Çok zor bir süreç geçirdik, çok zorlandık, oturduk ağladık. Çıkan bu yangın sonrası içimiz kan ağladı. Bu zorlu süreçte bize yardımcı olan yanımızda olan başta CHP Antalya Milletvekili Sayın Deniz Baykal’a, Türk Hava Kurumu Alanya Şube Sorumlusu Sayın Emine Keyaoğlu’na, Sapadere Mahallesi Muhtarı Sayın Hasan Ünal’a, Mimar Can Baysal’a ve yardımı dokunan herkese sonsuz teşekkür ederim. Allah bir daha güzel ülkemin hiçbir yerinde böyle bir afat göstermesin.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 14:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83