Yok mu Alanyalı üreticinin bu feryadını duyan?

2 liraya malolan domatesin 70 kuruşa bile alıcı bulamadığından yakınan üretici, yetkililerden çözüm bekliyor.

Yok mu Alanyalı üreticinin bu feryadını duyan?
Toslak Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı Alirıza Selimoğlu, "Üretici  olarak zor durumdayız. Son yıllarin en kötü  sezonunu yaşıyoruz. Bütün  umutlarla çocuk gibi  baktığımız ailelerimizle birlikte gece gündüz  büyüttüğümuz bütün  umutlarımızı  bağladığımız domates bir aydır hasadın başlamasına rağmen kilosu 70 kuruş. Domatesler ağacında kaldı, yada hale gitti yok pahasına salçaya  dökülüyor.

  Maliyeti 2 lira olan domates bugünlerde 70 kuruş  ne alan var ne satan var. Zor günler  geciren üreticilerimiz  bugünlerde kara kara düşünüyor. Çiftçinin karnını  yarmışlar 40 sene çıkmış  bu sene olmazsa seneye iyi olur demiş ben 20 senedir şahidimki ortalama fiatlar hep aynı.  Maliyet kat kat artmış. Bu konunun meclise gelmesini ve bu konu hakkında  bir çözüm  bulunmasını istiyoruz. Alanya'nın ağa babaları hep muzcu olmuş, sera yetiştiricisini düşünen yok. Üreticinin hali gerçekten  cok kötü. 

Gereken önlemler alınmazssa ihracat yolu açılmazssa çiftçi  perişan olur. İnaniyorumki tarım bakanlığı  sesimizi duyar gereken yollar açılır. Maliyeti 2 lira olan domates 70 kuruştan  satılmaktan kurtulur. Herkes hakkını alır, çiftci  nefes alır. Çiftçi nefes almazssa hakkını alamazssa cinnetler, bunalımlar aile huzursuzlukları başlar. Çünkü çiftçi  kesim onurludur, sözü senettir zamanında borcunu kredisini ödemelidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 16:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83