Yücel'den mülk sahiplerine önemli çağrı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık encümen toplantısı sonrası basın açıklamasında bulundu. Yücel, Mülk sahiplerinden kiracılara yardımcı olmasını istedi.

Yücel'den mülk sahiplerine önemli çağrı
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık olağan encümen toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Yücel ilk olarak encümene ilişkin bilgiler vererek "Haftalık toplantımızı gerçekleştirdik birimlerimizden gelen konuları ve yaz dönemi hazırlıklarını değerlendirdik. Aldığımız kararların hayırlı olmasını temenni ediyoruz." dedi. 

"ESNAF GERGİN, ÇIĞIRTKANLIK İLE İLGİLİ SERT ÖNLEMLER ALACAĞIZ"

Başkan Yücel, artan döviz kuru ve piyasalardaki durgunluk nedeniyle esnafın gergin olduğunu ifade ederek, "Son zamanlarda döviz artışı ve piyasa durgunluğundan dolayı esnafta gerginlik var. Kolluk kuvvetlerimizin ve esnafımızın hassasiyetini sürdürmesini isteriz. Esnafın huzurunu bozdurmayız, bozulmaması gerekir. Biz ne kadar eğitim semineri düzenlesek de bu çığırtkanlığın önüne geçemiyoruz. Bundan sonra kurduğumuz komisyon ve kolluk kuvvetleri ile birlikte mücadele edeceğiz sert kararlar alacağız." ifadelerini kullandı.

"MÜLK SAHİPLERİ ANLAYIŞLI OLMALI"

Belediye Başkanı Yücel, esnafın içerisinde bulunduğu durumu gözeterek devam ettiği konuşmasında, "Dövizin artışı sonrası sıkıntılar var. Son iki sezonda kötü geçti. Bu yıl umutluyuz ancak döviz artışı hesapları alt üst etti. Mülk sahiplerine sesleniyorum, kiralarda indirime gitmeleri ya da kiraları TL bazına dönüştürmeleri gerekir. Esnaftan gelen talepte bu yönde. Ben de talepleri duyurmak istedim." dedi.

"RUHSAT DIŞI FAALİYET İSTEMİYORUM"

Yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrası bazı esnafların ek işler yapmaya başladığının altını çizen Yücel, "Esnaf ek ticarete yöneliyor. Ruhsatta yazan ticari faaliyet dışına çıkılmasını istemiyoruz. Buna da müsaade etmeyeceğiz. Etiket kurallarına herkes uymalı" diye konuştu. 

'İMAR BARIŞI'NDA 31 MART SINIRI VAR

Bazı vatandaşların "İmar Barışı" var diye alel acele kaçak bazı yapılar yaptığının hatırlatılması üzerine Başkan Yücel, yasa ile ilgili bilgilendirme yaptı. Yücel, "Yasa henüz yürürlüğe girmedi. Ancak yasa yürürlüğe girdiğinde de içeriği belli. İmar barışı 31 Mart öncesinde yapılan yapıları kapsıyor. Dolayısı ile biz kaçak yapılara müsaade etmeyiz vatandaşın da parası boşa gider" şeklinde konuştu. 

"İNŞAAT YASAĞI BAŞLADI"

İnşaat yasağı ile ilgili de konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Valilikten yazı geldi. Biz de gerekli makamlara resmi bilgilendirmeleri yaptık. Bu hafta içerisinde vatandaşlara da tebligatlar gidecek. Valilikten yazının gelmesini beklediğimiz için biraz gecikme oldu" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 15:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83