Alanya'dan Barzani'ye tepki

Vatan Partisi Parti sözcüsü Tahir Sertkaya ve çok sayıda Vatan Partili, 25 Eylülde yapılması planlanan "Barzani Referandumu"na tepki gösterdi.

Alanya'dan Barzani'ye tepki
Cuma Pazarı’nda kitlesel basın açıklaması gerçekleştiren ve toplanılan imzaları, açıklamadan sonra tüm parti üyeleriyle birlikte Alanya Merkez PTT'sinden gönderen Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü 25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak’ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumuna tepki gösterdi.

Bu girişim ABD Emperyalizminin ve İsrail Siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanıdır diyen Vatan Partisi sözcüsü Tahir Sertkaya “Sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak Anayasasına aykırıdır. Partimizin 30 yıldır “İkinci İsrail” diye adlandırdığı sözde bağımsız Kürt devleti girişimi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen, Türkiye ve İran’ın toprak bütünlüğünü de hedef alan bir kukla devlet girişimidir” dedi. Bu girişim, ABD ve İsrail’in sürekli kaybettikleri Ortadoğu coğrafyasında yeni bir mevzi kazanma, İsrail dışında yeni bir dayanak yaratma çabasıdır diyen Sertkaya “Bölge devletleri ve milletlerinin bu saldırganlığı durduracağından eminiz. Vatan Partisi olarak devletin ve milletin bütün güçlerini seferber ederek ABD-İsrail saldırganlığına karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Sözcüsü Tahir Sertkaya’nın açıklamasının ayrıntıları şöyle;

25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak’ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu, ABD Emperyalizminin ve İsrail Siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanıdır. Üstelik sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak anayasasına aykırıdır.

1991 yılında Irak’ın ABD tarafından işgaliyle kendisine alan bulan ve 2003 yılındaki işgalle Irak’ın kuzeyinde “bölgesel yönetim” sıfatını alan Barzani yönetimi, PKK ile birlikte, ABD’nin Türkiye, Irak, İran ve Suriye’yi istikrarsızlaştırma ve bölme planının taşeronu konumundadırlar.

Partimizin 30 yıldır “İkinci İsrail” diye adlandırdığı sözde bağımsız Kürt devleti girişimi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen, Türkiye ve İran’ın toprak bütünlüğünü de hedef alan bir kukla devlet girişimidir.

Bu girişim, ABD ve İsrail’in sürekli kaybettikleri Ortadoğu coğrafyasında yeni bir mevzi kazanma, İsrail dışında yeni bir dayanak yaratma çabasıdır.

KÜRT DEVLETİ DEĞİL, İSRAİL DEVLETİ

Kurulmak istenen sözde bağımsız devlet, söylendiği gibi bir “Kürt” devleti değildir. Türkiye ve İran’ın sınırlarında ikinci bir İsrail kurulmaktadır. Kürtler, ABD ve İsrail’in maşası asla olmazlar. ABD ve İsrail silahlarıyla kurulacak bir devlet, Kürtlerin devleti olamaz.

İSRAİL DESTEĞİ

​İsrail, sözde bağımsızlık referandumunun her yerindedir. Hem İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hem İsrail Adalet Bakanı Ayalet Shaked hem de İsrail Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Yair Golan, sözde bağımsızlık referandumuna desteklerini açıkça beyan etmişler, dahası, Bağımsız Kürdistan’ın İsrail’in büyük çıkarlarına uygun olduğunu belirtmişlerdir.

Yıllardır Filistin topraklarını, Birleşmiş Milletler kararlarına rağmen gasp etmekte ısrar eden ve on binlerce masum Filistinliyi katleden İsrail’in Barzani’ye olan bu sevgi ve ilgisi herkes için uyarıcı olmalıdır. Bu yönüyle referandum yalnızca bölge ülkelerini değil bütün insanlığı tehdit etmektedir.

AMAÇ AKDENİZE UZANAN TERÖR KORİDORU

ABD ve İsrail, hem Barzani, hem de PKK/PYD eliyle Türkiye’nin bütün güney sınırını kapsayan üstelik Kerkük ve Musul gibi tartışmalı bölgeleri de içine alan bir kukla devlet yaratmak istiyor. 

​Barzani’nin kukla devleti ile PKK/PYD eliyle Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan sözde kantonlar, aynı planın parçalarıdır. Nitekim Barzani referandumundan birkaç gün sonra bu kez de PYD’nin sözde kantonlarında referandum yapılacağı açıklanmıştır.

​Bir yandan Kerkük ve Musul’un doğal kaynakları ABD ve İsrail eliyle gasp edilirken, bir yandan da Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit edecek bir terör koridoru oluşturulacaktır.

6 MADDEDE ÇÖZÜM

Hükümet, etkisi sınırlı olan açıklamalar yerine hızla harekete geçmelidir. Sözle değil yaptırımlarla referandumu iptal etme yoluna gidilmelidir. Vatan Partisi olarak Türkiye’nin milli güvenliği açısından en önemli kırmızı çizgilerinden biri olan Irak’ın kuzeyindeki sözde devlet girişimine karşı acil bir eylem planı öneriyoruz.

​1 – Ankara’daki Erbil temsilciliği derhal kapatılmalı ve temsilciler sınır dışı edilmelidir.

2 - Barzani yönetiminin nefes borusu konumunda olan Habur Sınır Kapısı’nın, referandumdan vazgeçilmediği takdirde 3 gün içinde kapatılacağı Hükümet tarafından ilan edilmelidir.

​3 – Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden yaptığı petrol sevkiyatının referandumdan vazgeçilmediği takdirde 3 gün içinde durdurulacağı Hükümet tarafından ilan edilmelidir.

​4 – Hükümet, TBMM’yi acilen toplantıya çağırmalı, TBMM söz konusu referandumu tanımayacağını ve Türkiye’nin milli güvenliği için her türlü tedbiri alacağını ilan etmelidir.

​5 – Hükümet, Suriye yönetimi ile sorunlarını bir kenara bırakarak, Irak, İran ve Suriye hükümetleriyle bir araya gelerek bu girişimi durdurmak için her türlü seçeneği görüşmelidir.

​6 – Türkiye’nin ulusal çıkarlarıyla hiçbir ilgisi olmayan ve ABD, İsrail, PKK ve Barzani’ye hizmet eden Adana’daki İncirlik üssü, ABD’nin kullanımına kapatılmalı ve Türk ordusunun denetimine verilmelidir.

"VATAN PARTİSİ GÖREV BAŞINDA"

Bölge devletleri ve milletlerinin bu saldırganlığı durduracağından eminiz. Vatan Partisi olarak devletin ve milletin bütün güçlerini seferber ederek ABD-İsrail saldırganlığına karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. Vatan Partisi olarak İkinci İsrail girişimine karşı seferberlik başlatıyoruz. Bu kapsamda bugün buradayız. Türkiye genelinde “İncirlik Üssü ABD’nin kullanımına kapatılsın” ve “Habur sınır kapısı kapatılsın” talepleriyle topladığımız yüzbinlerce imzayı da ilçe merkezlerinden TBMM Başkanlığı’na göndereceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 15:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83