'Alanya'nın Kahramanları' rekor kırıyor

Geçtiğimiz yıl Finlandiya Fox TV’de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran 12 Bölümlük “Alanya’nın Kahramanları” adlı dizinin yeni bölümlerinin çekimi için Alanya’ya gelen FOX TV yetkilileri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e programa katkıları nedeniyle teşekkür ziyareti yaptı. Şahin ziyarette ayrıca Fox TV’ye bir de röportaj verdi.

'Alanya'nın Kahramanları' rekor kırıyor

 DETUR Alanya Bölge Müdürü Terhi Alanya, Finlandiya Fox TV’den Program Yapımcısı Sari Isotalo’nun yaptığı ziyarette proje ekibinde yer alan ALTSO Meclis Üyesi Mehmet Tüzün’ün de hazır bulundu.

banner111
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in projeye çok önemli katkılar yaptığı için bayram günü kendisini ziyaret etmek istediklerini belirten DETUR Bölge Müdürü Terhi Alanya, “Tatil de olsa başkanımız Mehmet Şahin bizleri kırmadı. Finlandiya’da büyük ses getiren programın başarısında kendisinin de çok önemli katkıları var. Bizlerin hep yanında oldu, güç verdi” dedi.

Bilindiği üzere söz konusu proje DETUR Seyahat Acentesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve ALTİD işbirliğinde hayata geçirilmişti.

12 BÖLÜM DAHA ÇEKİLECEK

Geçtiğimiz dönem 10 bölüm halinde sunulan ve gelen talep üzerine haftada 2 kez tekrarı olmak üzere 30 bölüm izlenen “Alanya’nın Kahramanları” adlı dizide Alanya’da yaşayan Finlandiyalıların yaşamından kesitler verdiklerini söyleyen DETUR Bölge Müdürü Terhi Alanya, “ Gelen talep üzerine 12 bölüm daha çekeceğiz. Filmde burada yaşayan Finlandiyalıların sosyal yaşamları konu alınıyor. Her birinin burada güvenle, mutluluk içinde yaşadığı, sağlık başta olmak üzere her ihtiyaçlarının en modern şekilde karşılandığı gözler önüne seriliyor. Bu program diğer İskandinav ülkelerinde de izleniyor. Çeşitli ülkelerden de talepler var” diye konuştu. 

ALANYA; “HER HAFTA BİR ÜNLÜ ALANYA’YA GELDİ”

Program sayesinde Alanya’nın tanıtımına çok ciddi olumlu katkı yapıldığını düşündüğünü belirten Terhi Alanya, her hafta bir ünlünün de Alanya’ya geldiğini ve bunun Finlandiya’da çok daha fazla kitlelere ulaşılmasında etkin rol oynadığını söyledi. Türkiye’nin turizm anlamında çok güvenli bir ülke olduğunu da belirten Terhi, “Elton John bile gelip konser veriyor. Ayrıca Türkiye’deki havalimanları Avrupa’dakilerden bile daha güvenli. Tanıtım bir pazarlama işi. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

ALANYA; “İNTERNETTEN 1 MİLYONUN ÜZERİNDE İZLENDİ”

5 Milyon nüfuslu Finlandiya’da 1 milyonun üzerinde kişinin programı internetten de izlediğini belirten Alanya, “TV’deki ilgi bir yana internet üzerinden de müthiş bir rekor kırıldı. Toplam 5 milyon nüfusa sahip Finlandiya’da 1 milyonun üzerinde kişi internetten programı takip etmiş. Bu çok büyük bir rakam” diye konuştu.

ŞAHİN: “ HEM YERİNDE TANITIM, HEM ONLİNE TANITIM YAPILDI”

Programın önemine dikkat çeken ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise ziyarette Fin Fox Tv’ye bir röportaj verdi. Şahin röportajında Alanya’ya büyük ilgi gösteren Finlandiyalı ve diğer İskandinav ülkelere sevgilerini iletirken, Alanya’nın huzurlu ve güvenli bir kent olduğunu ve burada yabancı ülke vatandaşları ile komşu olduklarını söyledi. Şahin, Alanya’dan çok sayıda ülkeden toplam 37 bini aşkın yabancı ülke vatandaşının ev aldığını belirterek, “Alanya bir dünya kentidir. Buraya gelip Alanya’mıza aşık olmayan yoktur. Program sayesinde ekran başındaki insanların farkında olmadan Alanya’da yaşama imkanı bulduğunu düşünüyorum. Burada yaşama fikri hoşlarına gitmiş olacak ki dizinin yeni bölümlerini çekmeyi düşünüyorlar” dedi.

ŞAHİN; “TANITIMDA TÜM GÜCÜMÜZÜ KULLANMALIYIZ”

Alanya’nın tanıtımı ve ALTAV’daki yapılanmaya da değinen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tanıtım konusuna değiniyoruz. ALTAV konusunda da olumlu gelişmeler yaşandı. Yeterli mi? Tabi ki değil. Hep daha iyiyi aramalıyız, çabalamalıyız. Bu programın da 12 bölümlük yeni çekimlerini ALTAV olarak takip edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2016, 17:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83