Alman tur operatöründen büyük otellere kötü haber

Pandemi nedeniyle 2020 gelirleri yaklaşık 3'te 2 oranında düşen Alman tur operatörü Schauinsland Reisen, 2021 sezonuna hangi yeniliklerle gireceğini açıkladı. Şirketin 2021 planlamasında bağımsız konaklamayı öne çıkaracağını açıklaması dikkat çekti.

Alman tur operatöründen büyük otellere kötü haber
31 Ekimde tamamlanacak olan 2019-2020 faaliyet dönemini yüzde 63 kayıpla kapatacağını açıklayan Alman tur operatörü Schauinsland Reisen, gelirlerinin 511 milyon euroya, müşteri sayısının ise yüzde 68 düşüşle 529 bine gerileyeceğini belirtti. 2018-19 döneminde şirket 1,4 milyar euro gelir, 1,6 milyon müşteri sayısına ulaşmış, 51 milyon euro da kar elde etmişti.

''Finansal olarak sağlamız''

Schauinsland Reisen, yaşanan büyük kayba rağmen finansal olarak sağlam olduğunu ve Covid-19'un finansal etkileri ile başa çıkabileceğini duyurdu. Şirket, geçen yılki yüksek mali sonuçlarla gelen 230 milyon euronun büyük bölümünün nakit olarak kasada durduğunu açıkladı.

2021 sezonu için herhangi bir öngörüde bulunmaktan kaçınan Schauinsland Reisen CEO'su Gerald Kassner, pek çok destinasyonun kapalı olmasından dolayı kış sezonunun zorlu geçeceğini ifade etti.

''Bağımsız konaklama talebinde patlama var''

2021 yılında daha fazla 'mutfaklı konaklama' (self-catering) ve havalimanı-otel arasında uygun fiyatlı transfer imkanı sunarak misafirlerin mahremiyet alanını artıracaklarını belirten Kassner, pandemi nedeniyle bağımsız konaklama talebinde patlama yaşandığını savundu. Kassner, bu tip konaklama seçeneklerinin sadece komşu ülkelerde değil, İspanya, Türkiye, Mısır ve Yunanistan gibi destinasyonlarda da yaygın olduğuna işaret etti.

Farklı destinasyonlardaki seçenekler tek broşürde toplanacak

Şirketin turizm direktörü Andreas Rüttgers ise, ''Bu zorlu dönemde müşterilerin bu tip konaklama seçeneklerine ulaşmasını kolaylaştırmak istiyoruz. Bu nedenle farklı destinasyonlardaki bu konaklama seçeneğini tek bir broşürde toplayacağız.'' dedi.

100’den fazla oteli portföyüne ekledi

2021 sezonunda fiyatların büyük oranda sabit kalacağını açıklayan Schauinsland Reisen, ocak hatta mart ayında yüzde 40'a varan indirimler yapılacağını duyurdu. Şirket ayrıca, daha önce sadece başka tur operatörlerinin portföyünde bulunan 100'den fazla oteli de satmaya başlayacak.














Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2020, 11:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83