Almanya'da nisan ayının şampiyonu Antalya oldu

Nisanda Almanya paket tur pazarında en iyi performansı gösteren iki destinasyon Mısır ve Türkiye olurken, İspanya rezervasyonları yine zayıf seyretti.

Almanya'da nisan ayının şampiyonu Antalya oldu
Nisan ayında Almanya'da en sıcak destinasyon Mısır oldu. TravelTainment'in açıkladığı nisan ayı pakt satışı verilerine göre, Hurghada'ya dönük paket tur satışları yüzde 105, Marsa Alam'a dönük pakt tur satışları yüzde 126 oranında arttı. Nisan ayında, Almanya'da yapılan her 100 paket tur satışından 15'inin adresi Hurghada oldu.

NİSAN AYININ ŞAMPİYONU ANTALYA

Nisan ayında Almanya paket tur pazarında en iyi performansı gösteren ikinci destinasyon ise Antalya oldu. Nisan ayında Almanya'da yapılan paket tur satışlarında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 77 artış kaydeden Antalya yüzde 30'luk payla en çok satış yapılan turizm kenti oldu.

İSPANYA GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye ve Mısır'ın Almanya'da yeniden oyuna dönmesi ile birlikte kan kaybetmeye başlayan İspanya'daki gerileme sürüyor. Açıklanan verilere göre, nisan Palma pakt tur satışları yüzde 4, Fuerteventura yüzde 8, Las Palmas 10 ve Güney Tenerife 6 gerileme kaydetti. 

YUNANİSTAN KAYDA DEĞER BÜYÜME GÖSTERDİ

Mısır ve Türkiye kadar olmasa da, Almanya'da Yunanistan'ın büyümesi de sürüyor. Nisan ayında Girit satışları yüzde 2 oranında düşse de, Rodos satışları yüzde 12, Kos satışları ise yüzde 21 oranında artış gösterdi. Yunanistan, Mart ayında Almanya pazarında tek haneli gerileme kaydetmişti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83