Başkan Sili seçim sonrası turizmi değerlendirdi

ALTİD Başkanı Burhan Sili, seçimlerin sona ermesi ile birlikte iç pazarın hareketlendiğini söyledi. Sili, "Yıl bazında baktığımızda 2014 rakamlarını yakalayacağız gibi görünüyor." dedi

Başkan Sili seçim sonrası turizmi değerlendirdi
24 Haziran Genel Seçimleri'nin sona ermesi ile birlikte turizm sezonunda da hareketlenme başladı. Özellikle seçimin ikinci tura kalmaması yerli tatilcinin tatil planlarını netleştirirken rezervasyonlarda artış yaşandı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Seçimin sakin geçmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek başladığı açıklamasında, "Seçimin sona ermesinin akabinde ciddi rezervasyon almaya başladık. Zaten bu durumu bekliyorduk. Süre her ne kadar kısladıysa da geçmiş yıllarda olduğu gibi ciddi bir potansiyel olacağına inanıyorum. Çünkü yerli tatilcilerimiz tatil anlamında son 3 yıldır yapılan kampanyalar ile tatil olgusuna alıştılar ve hali hazırda ödeyebilecekleri fiyatlar ve taksit imkanları ile tatil sunmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

'2015 RAKAMLARINI GEÇECEĞİZ' 

Sezona ilişkin değerlendrimelerini sürdüren ALTİD Başkanı Burhan Sili, Mayıs ayı itibari ile 2015 rakamlarının geride bırakıldığını ifade etti. Sili, "Antalya ve Alanya Gazipaşa Havalimanı rakamlarına baktığımız zaman Mayıs ayı itibari ile 2015'i  geçmiş durumdayız 2014'ü yakalamak üzereyiz, zaten az bir fark vardı. Önümüzdeki uçak sayılarına baktığımızda 2015 rakamlarını sene bazında geçeceğimizi kesin görüyoruz. Burada her zaman vurgu yaptığımız konu,  gelirin de aynı düzeyde artması gerekiyor. geçtiğimiz son 2 yıla nazaran değerlendirilidiğinde yüzde 15 - 20 düzeyinde bir gelir artışı yakaladık" dedi. 

'ARTI DEĞER KATACAK' 

Antalya Havalimanı'nın da Gazipaşa Havalimanı'nı işleten TAV Firması tarafından işletilecek olması konusunda da değerlendirme yapan Sili, "Ayrı firmaların işletmesi bir sorun oluşturmuyordu. Ancak, Gazipaşa Havalimanı'nın kapasitesi belli Antalya Hvalimanı'nın kapasitesi çok yüksek, Gazipaşa gelişime açık. iki havalimanını aynı firmanın işletmesi destek açısından uçakların slotlarının yönlendirilmesi açısından önemli. Bu bize artı değer katacaktır" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2018, 14:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83