KIŞ TURİZMİNE FUAR ÇÖZÜMÜ

Antalya Fuarları, Sağlık ve Kış Turizmi Yurtdışı Tanıtım Komitesi ikinci toplantısını yaptı. Komite üyeleri, kış döneminde turizmin zayıflaması nedeniyle 70 bin ailenin işsizlik yaşadığını, fuarların yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarındaki amacının Antalya'da kış turizmine canlılık kazandırmak olduğunu belirtti.

KIŞ TURİZMİNE FUAR ÇÖZÜMÜ
Antalya Fuarlarının ve Sağlık Turizminin yurtdışında etkin şekilde tanıtılarak Antalya'nın kış turizminden daha büyük oranda faydalanabilmesi amacıyla 01.09.2015 tarihinde düzenlenen Antalya Fuarları Roadshow danışma kurulunda oluşturulan komite ikinci toplantısını Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak başkanlığında Antalya Expo Center'de gerçekleştirdi. 

18 İlde başlatılan Antalya Fuarları yurtiçi Roodshow çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıya, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, Genel Müdür Yardımcısı ve Uzman ile Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, BAİB' den Anıl Yılmaz, Antalya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, ICF, Sun Express, ATAV, Agne Tur, UBM ve Anfaş yöneticileri katılım gösterdiler. 

Ekonomi Bakanlığı'ndan destek 

Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk yaptığı sunumda, döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin desteklenmesine ilişkin çalışmaları olduğunu iletti. Öztürk; mal ticaretinde olduğu gibi, hizmet sektöründe de ülkemizin önceliğinin rekabet ve ticaret gücünü arttırmak olduğunu ve bu amaçla Sağlık turizmi, film, eğitim, yazılım ve danışmanlık hizmetlerinin desteklenecek sektörler olduğunu söyledi. Öztürk; sağlık turizmi yanında, hizmet ihracatını geliştirmek üzere, yazılım, film, eğitim, yönetim danışmanlığı fuarlarına gelecek uluslararası alım heyetlerinin ulaşım, konaklama, tercüman, transfer gibi giderlerinin Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirtti. 

28 Eylül'de bilgilendirme toplantısı var

Sağlık turizmi, film, eğitim ve bilişim - yazılım sektörü temsilcilerine 28 Eylül pazartesi günü saat 14:00'te Anfaş Fuar Merkezinde Ekonomi Bakanlığı uzmanları taraşından teşvikler ve bunların fuarlara katkıları hakkında bilgi verilecek.

Antalya'ya kış döneminde uçan 140 uçak firmasıyla görüşülecek ve Yurtdışı tanıtımlarda kullanılmak üzere tanıtım filmi hazırlanacak. Komite tarafından Antalya'da fuarların ve kent turizminin tüm zenginliğiyle aktarıldığı, "İş ve tatili bir arada yapılabildiği kent Antalya" temalı bir tanıtım filmi ve broşürler hazırlanıyor. Ayrıca, Yurt dışı tanıtım kapsamı üzerinde Eylül-Mayıs Kış döneminde 255 şehirden Antalya'ya uçuş gerçekleştiren firmaların görüşleri alınacak. Tanıtım filmi ve broşürler ile yurtdışında hedef 50 kentte tanıtımının ve toplantıların ön hazırlıkları yapılacak.

Antalya'da kış turizmi canlanacak

Komite Üyeleri; ilk etapta 2015 yılı sonuna kadar 10 yurtdışı kentte çalışmaların tamamlanacağı üzerinde durdu ve kış döneminde turizmin zayıflamasına bağlı olarak yaklaşık 70 bin ailenin işşizlik yaşadığını kaydetti. Fuarların yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarındaki amacın Antalya'da kış turizmine canlılık kazandırmak olduğunu belirten Komite, yurt dışı tanıtımlarının Avrupa ve Ortadoğu pazarlarını kapsayacağını  kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 17:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83