Moskova’da Antalya rüzgarı

Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştiren ve Antalya turizm sezonuna dair güçlü sinyaller barındıran Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (MITT) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Moskova’da Antalya rüzgarı
MITT Moskova fuarının Antalya için son derece önemli olduğunu kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Süleyman Özer, "MITT Moskova, en büyük pazarımızda 25 yıldır düzenlenen, 2017’de 23 bin turizm profesyonelinin ziyaret ettiği, 89 ülkenin ve Rusya’dan 79 bölgenin katıldığı son derece yüksek katma değer potansiyeli barındıran bir fuar. Bu fuar bizim için son derece önemli. Gözlemlerimiz, Antalya’nın bu yıl daha çok Rus misafir ağırlayacağı yönünde" dedi. 

"Rus turist sayısında gözümüz daha yukarılarda" 

Rus misafirlerin Antalya’yı sevdiklerini, kenti ziyaret edenlerin tekrar gelme oranlarının oldukça yüksek olduğunu kaydeden Süleyman Özer sözlerini şöyle sürdürdü: 

"2016 yılında Türkiye-Rusya arasında yaşanan kriz, Almanya ile birlikte en büyük 2 pazarımızdan birisi olan Rusya pazarını bitme noktasına getirmişti. 2016 yılında 486 bine kadar düşen Rus turist sayısı ilişkilerin düzelmesiyle 2017 yılında 3,7 milyonu aşan rakamlara ulaştı. Bu yıl ise gözümüz daha da yukarılarda. Rus misafirlerimiz Antalya’yı seviyorlar, kentimizi ziyaret edenlerin tekrar gelme oranı oldukça yüksek. Çünkü Antalya’da sunulan imkanlar, fiyat-kalite oranı Akdeniz çanağındaki hiçbir destinasyonda bulunmuyor. 2016’da, siyasi kriz nedeniyle farklı yerlerde tatil yapmak zorunda kalan Rus turist Antalya’nın değerini daha iyi anladı ve daha istekli dönüyor. Artık bu noktada hedefimiz kriz dolayısıyla geri gelen fiyatları tekrar olması gereken düzeye taşımak olmalıdır." 
Fuarda Antalya'ya yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren Özer, "Çünkü turizmin canlanması demek taşımacılık sektöründen, mobilya sektörüne, gıdadan giyime tüm sektörlerin katma değerinin, istihdamının artması, tüm Antalya’nın ve hatta Türkiye’nin zenginleşmesi demektir. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş’un fuara katılmaları sektöre moral vermiştir. Kurtulmuş’un belirttiği destek paketleri de rakamlara olumlu katkı yapacaktır" dedi. 

"Almanya ve Rusya belirleyici" 

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kızılsavaş ise MITT Moskova’dan önce geçen hafta ITB Berlin’deki havayı da teneffüs ettiğini kaydederek, "Rusya ve Almanya pazarları Antalya turizminin temel belirleyicileri. ITB Berlin fuarında Alman pazarının Antalya’ya geçen yıla göre çok daha güçlü döneceği yönünde güçlü sinyaller aldık. Birçok turizmci tahminini de aşan rezervasyon rakamları ile geri döndü. MITT Moskova’da da benzer ilgiyi görmek bizleri mutlu ediyor. Son yıllarda Antalya turizm rakamlarına baktığınızda bir sene Rusya, bir sonraki sene Almanya pazarını lider görürsünüz. Geçen sene lider Rusya pazarıydı. Muhtemelen bu sene de liderliğini sürdürür ama Almanya pazarı 2015 yılındaki 3,1 milyon rakamını zorlar diye düşünüyorum" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83