Turizm sektöründen hassasiyet istedi

Bugün yapılan 2016 yılının son olağan aylık ALTSO Meclis toplantısı dilek ve temenniler bölümünde konuşma yapan ALTSO Meclisi ve Turizm Komisyon Üyesi Kerim Yılmaz, 2016 yılının çok zor geçtiğini ifade edip, ‘2017 yılına dersimizi iyi çalışıp girmek zorundayız’ dedi.

Turizm sektöründen hassasiyet istedi

 2016 yılının genel değerlendirmesini yapan Yılmaz, önümüzdeki turizm sezonuna dair alınması gereken tedbirlerle ilgili meclis üyelerine ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

banner111
Dünya genelindeki terör kaynaklı turizm kayıplarına dikkat çeken Yılmaz, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerin turist sayısında ciddi düşüşler olduğunu belirtip ülkemizin de bundan olumsuz yönde etkilendiğini belirtti.
Yılmaz, "Son yaşanan büyükelçi suikastinde gördüğümüz gibi hainlerin ne zaman nerde hangi eyleme maşa olacağını bilemediğimiz için, yanımızda çalışan personelin arkadaş çevresine hatta sosyal medyadaki etkileşimlerine karşı dikkatli olmalıyız. Özellikle turizmci meslektaşlarımdan ricam personelden önce yönetici kadrolarını bu konunun hassasiyeti konusunda uyarmalarıdır.
Sınırlarımızda yaşanan sıcak gündemin turizmimize daha fazla nagatif etki yaratmaması için yanımızda çalışan personeller hakkında ince eleyip sık dokumalıyız. 
Biz Türk milleti olarak tarih boyunca mazluma kucak açmış, asla ırkçılık meshepçilik gibi ayrımların içinde olmadığımız gibi Kürt kardeşlerimizle de aramıza nifak sokmaya çalışanlara Güneydoğu’da Türk bayraklarıyla en güzel cevabı kendileri vermiştir. Bizim sorunumuz vatan hainleri ve terör sempatizanlarıdır. 
Ülkesini en çok seven, işini en iyi yapandır. Öncelikle biz işadamları olarak işimizi iyi yapıp, ülke ekonomisine katkı sağlayıp hepimizin bu gemide birlikte olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. 
Sektörde kalifiye hizmet kalifiye elemanla olur, bu bağlamda nitelikli personel çalıştırıp, turizme uygun vasfı olmayan özellikle Suriye’den gelen insan gücünü ‘ucuz maliyetli’ diye düşünüp turizme daha fazla zarar vermesine yol açmamalıyız. Vasıfsız insan gücünü tarım ve inşaat sektöründe değerlendirmeliyiz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, 16:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83