TURİZMCİYİ UMUTLANDIRAN İMZA

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk hükümeti ile ticari ve ekonomik işbirliğinin devam etmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Kararname sayesinde Türkiye'nin turizm gelirlerinin de artması bekleniyor.

TURİZMCİYİ UMUTLANDIRAN İMZA

 Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre; Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk hükümeti ile ticari ve ekonomik işbirliğinin devam etmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Rus hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile 2019 yılına kadar yürütülecek orta-vade ticari, ekonomik, bilimsel ve kültürel işbirliği programının devam etmesine yönelik kararname yürürlüğe girdi. Bu sayede Türkiye'nin en büyük ihracat pazarlarından olan ayrıca turizm ve inşaat sektörlerinin en büyük payı aldığı Rusya'da işler normale dönecek. Turizmde yoğun olmasa da normalleşmenin izlerinin yaz bitmeden hissedileceği belirtiliyor. 6 aydır neredeyse tek bir yatırımın bile olmadığı inşaat sektöründe ise firmalar yola çıkmaya hazır!

banner111
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk hükümeti ile ticari ve ekonomik işbirliğinin devam etmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Rus hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile 2019 yılına kadar yürütülecek orta-vade ticari, ekonomik, bilimsel ve kültürel işbirliği programının devam etmesine yönelik kararname yürürlüğe girdi. Bu sayede Türkiye'nin en büyük ihracat pazarlarından olan ayrıca turizm ve inşaat sektörlerinin en büyük payı aldığı Rusya'da işler normale dönecek. Turizmde yoğun olmasa da normalleşmenin izlerinin yaz bitmeden hissedileceği belirtiliyor. 6 aydır neredeyse tek bir yatırımın bile olmadığı inşaat sektöründe ise firmalar yola çıkmaya hazır!

TÜROB: RUS TURİSTLER BİZİ SEVİYOR

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının 2014 yılında 4.5 milyonu geçtiğini hatırlatarak, yaz bitmeden az da olsa Rus turist sayısında canlanma beklediklerini kaydetti. İlişkilerin normal seyrinde gitmesiyle gelecek yıl 5 milyon Rus turistin ise önemli bir ihtimal olduğunu vurgulayan Bayındır, "Bu yıl bir artış göreceğimize inanıyoruz. Gelecek yıl ise tur operatörleri de iyi organize olursa çok iyi bir yıl bizi bekliyor olabilir. Biz Rusları çok seviyoruz ve iyi anlaşıyoruz. Komşuyuz. Onlar da bizi çok seviyor ve tatilde en mutlu oldukları nokta bizim ülkemiz" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 20:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83