‘Türkiye turizmi kabuk değiştirdi’

Sezon Açılış Kokteyli’nde konuşan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Geçtiğimiz dönem içinde kaynak pazar dengelerinin bir anda alt üst olabileceğini gördük ve iç pazarın sektörde daha fazla pay sahibi olmasını sağladık. Pazar ve turizm çeşitliliğini artırarak tanıtım modellerini de farklılaştırdık” dedi.

‘Türkiye turizmi kabuk değiştirdi’
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Sezon Açılış Kokteyli Lonicera Otel’de yapıldı. Kokteyle Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasiler, kurum yöneticileri ve turizmciler katıldı. Yoğunluk sebebiyle programa katılamayan bazı milletvekili aday adayları ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iyi sezon dileklerini telgraf mesajıyla ilettiler. ALTİD’in kuruluş tarihi 1985’den günümüze kadar uzanan serüveninin nostaljik video gösterisi ise duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na (GZP) uçuş düzenlenmesini sağlayan tur operatörleri ve acente temsilcilerine plaket verildi. 
 
‘YILDA 1 MİLYARDAN FAZLA KİŞİ SEYAHAT EDİYOR’

Kokteylin açılış konuşmasını yapan ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, 2014 senesinde ülke genelinde 38 milyon turist rakamına ulaşıldığını, bu rakamın 2015’de 34 milyona, 2016’da 26 milyona gerilediğini söyledi. Rakamsal verilerle konuşmasına devam eden Sili, “Geçen yıl yükselişin yeniden başlamasıyla 30 milyon seviyesine ulaştık. 2018 hedefimiz ise 36 milyon turist. Bakanlığımızın 2023 yılı hedeflerinde ise 50 milyon turist sayısına ulaşmak yer alıyor. Dünya genelinde seyahat eden kişi sayısı yılda 1 milyar 200 milyon iken bu rakamın 2030 yılında 1 milyar 800 milyona çıkacağı öngörülüyor. 

‘2018 HEDEFİ 12 MİLYONU AŞMAK’

Antalya özelinde değerlendirdiğimizde 2014 yılında turist sayımız 12 milyondu. 2015’de 11 milyon 800 bin, 2016’da 6 buçuk milyon, 2017’de ise ciddi bir geri dönüşle 10 milyon rakamına ulaştık. Bu yılki hedefimiz ise 12 milyon rakamını aşmak.

‘DENGELER BİR ANDA ALT ÜST OLABİLİYOR’

Türkiye turizmi kabuk değiştirdi. Geçtiğimiz dönem içinde kaynak pazar dengelerinin bir anda alt üst olabileceğini gördük ve iç pazarın sektörde daha fazla pay sahibi olmasını sağladık. Pazar ve turizm çeşitliliğini artırarak tanıtım modellerini de farklılaştırdık.

‘ÇALIŞTAY YAPILACAK’

Kaymakamımız Mustafa Harputlu himayelerinde kurulan ve şehrin tüm paydaşlarını içine alan Turizm Koordinasyon Kurulu’nun çalıştayı önümüzdeki günlerde yapılacak. Çalıştay neticesinde de Alanya’nın sorunları ele alınarak çözüm önerileri oluşturulacak, olması gerekenler ile olmaması gerekenler tespit edilecek ve bir sonuç raporu kamuoyuna deklare edilecek. Bu çalışma Alanya’nın kısa, orta ve uzun vadede hangi noktada bulunacağına da ışık tutacak.

‘ALANYA MARKA OLMAYI BAŞARDI’

‘Turizm’ denince ülke çapında akla gelen ilk yerin Alanya olduğunu ve burada, gelen turistin müşteri değil misafir olarak algılandığını söyleyen Kaymakam Harputlu da “Bu sektörde marka olmak çok kolay değil. Bunu Alanya başardı. Kurmuş olduğumuz Turizm Koordinasyon Kurulu’nda Türkiye’nin en eski turizm bölgesinin siz emektarları ile güzel çalışmalara imza atmaya başladık. Eksilerimizi ve artılarımızı ortaya koyarak güç birliğiyle turizmdeki pozisyonumuzu mevcut noktadan daha ileriye taşıyacağız. Yeni sezon Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2018, 14:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83