39 adrese uyuşturucu operasyonu

Antalya'nın uyuşturucuyla adı anılan Yeşildere Mahallesi'ndeki 36 hedefin bulunduğu 39 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

39 adrese uyuşturucu operasyonu
Antalya’da bu sabah yapılan şafak operasyonu ile ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, operasyonun Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi. Bu operasyonların daha çok ‘Türkiye Huzur, Güven 1-2-3-4-5’ adları ile yapıldığını hatırlatan Celal Uzunkaya, “Operasyonlar iki aşamalı yürütülüyor. Biri kamuya açık yerlerde, diğeri de kapalı yerlerde yapılıyor. Türkiye genelinde bu uygulamalara 65 ile 75 bin civarında, bazen 90 bin rakamlarını da bulan görevlilerin katıldığı uygulamalar yapıldı. Oldukça olumlu sonuçlarda alındı. Toplumun duyarlığını arttırmak, kurallara uyma, çevrenin rahatsız edilmesini önleme gibi asayişin, huzurun, güvenin tesisi noktasında katkısı oldu” dedi.

Bakanlığın son uygulaması sonucu, uyuşturucu madde kullanımı ile alakalı olarak dün geceden itibaren her ilde önceden belirlenen hedeflere yönelik operasyonların düzenlendiğini kaydeden Uzunkaya, “Bu uygulama doğrultusunda ilimizde de daha önce bu işin ticaretini yapan, daha çok bu işte alana dönük faaliyet yürüten kişilere yönelik 39 hedefe operasyon yaptık. Toplam 39 hedef, 36 adreste olacak şekilde ki, bazıları karı-koca, baba-oğul olduğu için 39 hedef, 36 adres olarak belirlendi. İlimizin kötü şöhreti olan Zeytinköy’ü var. İlimizde de maalesef 1-2 yaygın alan var. Sık sık vatandaşlardan haklı olarak şikayetler geliyor. Parklarda, bahçelerde, sokaklarda uyuşturucu kullanan insanlara yönelik uygulamalar yapıyoruz. Narkotimleri arttırdık. Araç ve kullandıkları donanımları da arttıracağız. Motosikletli, yaya narkotimlerimiz ile narkotim köpekleri ve diğer birimlerimizin de desteğiyle, diğer toplumsal sorunlarda olduğu gibi uyuşturucu konusunu da asgariye indirecek çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 16:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83