ADALETİN BU MU DÜNYA?

Antalya'da yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisi Oğuzhan Yıldırım'a otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan ve olay yerinden kaçan Alper Karakurt, 8 yıl 6 ay hapse mahkum edildi

ADALETİN BU MU DÜNYA?
Muratpaşa İlçesi'nde arkadaşlarıyla gittiği alışveriş merkezi çıkışında yolun karşısına geçmek isteyen TED Koleji son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Oğuzhan Yıldırım'a, 21 Aralık 2014'te saat 00.30 sıralarına bir otomobil çarparak kaçtı. Ağır yaralanan Oğuzhan Yıldırım, ambulansla Özel Yaşam Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Oğuzhan Yıldırım, 29 Aralık'ta yaşamını yitirdi. Kaza anında Yıldırım'ın yanında olan arkadaşları Ahmet Furkan A., Beste A., Berkay A. ve Serap T. ile diğer tanıkların ifadelerinden yola çıkarak olayı araştıran polis, kaçan aracın 07 BKD 59 plakalı otomobil olduğunu tespit etti. 

OTOMOBİL SANAYİ SİTESİNDE BULUNDU

Gözaltına alınan aracın sahibi Emre Ö., ifadesinde olay günü otomobilin teyzesi Nilgün T. ve erkek arkadaşı Alper Karakurt'ta olduğunu söyledi. Emre Ö. ifadesinde ayrıca aynı gece 46 yaşındaki Alper Karakurt'un telefonla arayarak araçta hafif kusur olduğunu, tamir ettirip getireceğini söylediğini, ancak kaza hakkında kendisine bilgi vermediğini anlattı.
Soruşturmayı çok yönlü yürüten polis, kazaya karışan otomobilin tamir için sanayi sitesinde Emre Ç.'ye teslim edildiğini belirledi. 24 Aralık'ta Emre Ç.'nin işyerine giden polis, otomobili buldu. Olay yerinde bulunan sis farı parçaları, otomobilin kırık sis farıyla karşılaştırıldı. Parçaların uyumlu olması üzerine bilgisine başvurulan Emre Ç., otomobilin 21 Aralık günü saat 18.30 sıralarında Alper Karakurt tarafından tamir için teslim edildiğini söyledi.

'KORKTUM, KAÇTIM'

Delilleri toplayan polis, 24 Aralık'ta Alper Karakurt'u gözaltına aldı. Karakurt ifadesinde, Fener Mahallesi'nden Örnekköy yönüne seyrederken 3 gencin orta refüjden koşarak yola çıktığını ileri sürdü. Selektör ve kornayla ikaz etmesi üzerine gençlerin tekrar kaldırıma çıktığını, fakat yola inen birinin dengesini kaybederek aracın önüne düştüğünü iddia eden Karakurt, "Bu genç aracın sol ön tarafına çarptı. Yaklaşık 30- 40 metre sonra durup araçtan indim. Ancak çarpma noktasındaki kişiler bana el işareti yapınca korktum. Kız arkadaşım Nilgün T. ile olay yerinden ayrıldık. Nilgün'ü evine bıraktıktan sonra aracı park edip taksiyle olay yerine döndüm."  

'OLAY YERİNE GERİ GELDİM' İDDİASI

Kaza yerinde kimseyi göremediğini, hastaneleri gezdiğini fakat kazadan dolayı yaralı getirilmediğini öğrendiğini anlatan Karakurt, "Kaza anında 70- 80 kilometre hızla seyrediyordum" diye konuştu. Alper Karakurt'un yanında bulunan sevgilisi Nilgün T. de benzer ifade verdi.

OLAYIN KAZA OLDUĞUNU SAVUNDU, BERAATINI İSTEDİ

Sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Alper Karakurt hakkında, 'olası kastla ölüme neden olmak' suçundan dava açıldı. Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında son sözü sorulan Karakurt, beraatını talep etti. 

'BİR YILDIR EVİMDE GÖZYAŞI DÖKÜLÜYOR' 

Oğuzhan Yıldırım'ın babası Okay Yıldırım ise, 17 yıldır memlekete iyi bir evlat yetiştirmek için elinden geleni yaptığını, geçmişi sabıkalarla dolu sanığın oğlunu yaya geçidinde öldürüp kaçtığını öne sürdüi. Sanığın olaydan sonra 4 gün saklandığını da belirten Okay Yıldırım, "Sanık gelip yalan söylüyor. Bir yıldan beri benim evimde gözyaşı dökülüyor. Yarın bir kişiyi yine bu adam öldürecek. Gerekli cezanın verilmesini talep ediyorum" dedi.

'ÜST SINIRDAN CEZA VERDİ, TAKDİR İNDİRİMİ YAPMADI'

Yargılama sonunda mahkeme, Alper Karakurt'u yaya geçidinde geçmeye çalışan Oğuzhan Yıldırım'ı 'bilinçli taksirle tam kusurlu ölümüne sebebiyet verme' suçundan önce 6 yıl hapse mahkum etti. Eylemin 'bilinçli taksir' halinde işlenmiş olması nedeniyle cezayı 5/12 oranında artırarak 8 yıl 6 aya çıkaran mahkeme, sanığın geçmişteki sabıkalı hali, fiilden sonraki davranışlarını da nazara alarak takdir indirimi yapmadı. Mahkeme, sanığın ehliyetine de 3 yıl süreyle el konulmasına hükmetti.

ADINA OKUL YAPTIRDILAR

Kazada ölen Oğuzhan Yıldırım'ın annesi Şadiye ve babası Okay Yıldırım, oğullarının adını yaşatmak için sanatçı Gülben Ergen'in başkanlığını yaptığı 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği' öncülüğünde, Konyaaltı Cahit Ünver İlk ve Ortaokulu'nun bahçesine bir anaokulu yaptırdı. 2 derslikli Oğuzhan Yıldırım Anaokulu, 10 Ağustos 2015'te Gülben Ergen'in de katıldığı törenle açıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2015, 13:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83