Akdeniz’de kuru yük gemisi battı: 5 kişi kurtarıldı, 9 kişi aranıyor

Akdeniz’de kuru yük gemisi battı: 5 kişi kurtarıldı, 9 kişi aranıyor

Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında Gine Bissau bayraklı bir ticari geminin batmasının ardından gemide bulunan 5 kişi kurtarılırken, 9 mürettebatı havadan ve karadan arama çalışmaları devam ediyor. 
Edinilen bilgiye göre, saat 03.47’de Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında, İskenderun’dan İzmail/Ukrayna’ya intikal etmekte olan Gine Bissau bayraklı bir ticari geminin batmak üzere olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgede bulunan tüm gemilere genel acil yardım çağrısı yapıldı. Olay mahalline 1 Sahil Güvenlik korveti, 7 Sahil Güvenlik botu, 2 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik uçağı sevk edildi. 
Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik helikopteri tarafından deniz yüzeyinde tespit edilen 2 kişi kurtarılarak Finike’de acil sağlık personeline teslim edildi. Gemideki 3 kişi de bölgede seyir halinde bulunan bir ticari gemi tarafından kurtarıldı. 
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Arama Kurtarma faaliyetlerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı 2 Fırkateyn ve 2 Helikopter ile destek verilmektedir. “Gemide Suriye uyruklu toplam 14 mürettebat olduğunun tespit edilmesi üzerine kayıp olan 9 mürettebatın bulunması maksadıyla başlatılan arama kurtarma faaliyetine devam edilmektedir. Olay ile ilgili Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır."

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83