Alanya aşığı Belçikalıya müzikli son görev

Alanya aşığı Belçikalıya müzikli son görev
Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılardan biri olan ve bir dönem Tosmur Mahallesi’nde The Bizz Restoran’ın sahibi olan Belçika uyruklu Fhılıppe Laterre önceki gün 61 yaşında hayatını kaybetti.

Her fırsatta Alanya aşığı olduğunu ve vefat ettiğinde mutlaka Alanya’da defnedilmeyi istediğini söyleyen Laterre, mülk sahibiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle işyerini üç yıl önce kapatmış ve inzivaya çekilmişti. Kızı ve eşiyle yaşayan Laterre’nin yakınları, vefat haberini alınca Belçika’dan Alanya’ya geldi. Vücudunu saran bir enfeksiyon sonucu 3 gün içinde organları iflas eden ve Alanya Anadolu Hastanesi’nde hayata gözlerini yuman Laterre’nin son isteği üzerine cenazesi Mahmutlar Yabancılar Mezarlığı’na defnedildi. Alanya’daki Türk dostları ve komşularıyla, Belçika’dan gelen yakınlarının katıldığı cenaze töreni bugün yapıldı.

Hıristiyan geleneklerine göre tabutla gömülen Laterre’nin cenazesinin başında yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, ayrıca kızı Petra’nın cep telefonundan Fhılıppe Laterre’nin sevdiği şarkıyı katılımcılara dinletmesi dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2019, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83