Alanya'da Ayşenur'un intiharına sebep olan Selahattin A. hakkında flaş gelişme!

Alanya'da Ayşenur'un intiharına sebep olan Selahattin A. hakkında flaş gelişme!
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Ayşenur'un intiharına sebep olan amcaoğlu yurt dışı yasağı ve evde elektronik kelepceyle ev hapsi cezası vermişti. Ev hapsinde bulunan şüpheli amcaoğlu Selahattin S. 'Cezam var' diyerek adliyeye geldi. Şüpheli yaralama suçundan kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezasının olması üzerine tutuklanarak cezaevine konuldu.

Alanya'da elektronik kelepçeyle ev hapsinde bulunan Selahattin S., 'Benim cezam var.' diyerek 27 Ocak Pazartesi günü evden ayrılınca elektronik kelepce sistemi Ankara'daki denetim serbestliği merkezine sinyal vermesi üzerine harekete geçen Alanya Adliyesi Denetim Serbestlik ekipleri şüpheli amcaoğlu Selahattin S.'yi, Alanya adliyesinde yakaladı. Elektronik kelepçe ayağından çıkartılan şüpheli Selahattin S. İnfaz müdürlüğünde işlemlerinin tamamlanmasının ardından 3. Asliye Ceza Mahkemesince 'Yaralama' suçundan kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası olduğu tespit edildi. Şüpheli amcaoğlu Selahattin S.,yapılan işlemlerin ardından Asayiş Büro Amirliği İnfaz ekiplerince Alanya Cezaevine gönderildi.

EVİNDE ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILMIŞTI

6 Aralık tarihinde Alanya’da Ayşenur Güven'e (22) cinsel saldırıda bulunup, intihar etmesine neden olduğu suçlamasıyla 14 yıl hapse mahkum edilen ve saklandığı yayla evinde yakalanarak tutuklanan Selahattin S. (30) Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itirazın kabulu ile serbest bırakıldı, mahkeme sanık Selahattin S.'nın ayağına, yurt dışına çıkış yasağı ve adresindeki konutunu terk etmemesi için Alanya Denetim Serbestlik memurlarınca elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbirleri altına alınmasına karar vermişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya'da Ayşenur Güven, iddiaya göre çocuk yaşlardan itibaren amcasının oğlu Selahattin S.'nin cinsel saldırısına uğradı. İddiaya göre, ilk kez 6 yaşında cinsel saldırıya uğrayan Ayşenur Güven, yaşadıklarından kurtulmak için 18 yaşına girdiği 2015 yılında M.G. ile evlendi. Ancak kuzeninin cinsel saldırıları, Ayşenur'un nişanlı olduğu ve evlendiği dönemde de devam etti. Selahattin S.'nin "Elimde video ve fotoğraflar var" diyerek tehdit ettiği Ayşenur Güven, 5 Nisan 2017'de başından geçenleri eşi ile babasına, erkek kardeşine ve dayısına anlattı, 3 gün sonra da eşine mektup bırakıp, intihar etti. Aile, Selahattin S. hakkında kızlarına taciz ile cinsel saldırıda bulunduğu ve intiharına neden olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Toplam 14 yıl hapis cezası aldığı kararın Yargıtay'da bozulması üzerine Sezer, Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılandı. 14 Kasım'daki duruşmaya katılmayan Selahattin S. yeniden 14 yıl hapse mahkum edilmişti.

YAYLADA YAKALANDI

Mahkeme kararının ardından Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü bağlı ekipler Selahattin S.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından Selahattin S.'nin Alanya kırsalındaki Susuz Yaylası'ndaki bir evde gizlendiğini tespit etti. Tespit üzerine önceki akşam saatlerinde belirlenen adrese baskın düzenleyen JASAT ekipleri, Selahattin S.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Selahattin S., tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konuldu. Yaklaşık 2 hafta cezaevine kalan Selahattin S., yerel mahkemenin kararına itiraz etti. Alanya’daki kadın hakları savunucularının Selahattin S.’nin itirazının kabul görmemesi yönünde verdikleri dilekçeye rağmen itiraz kabul edildi ve Selahattin S. bu sabah itibariyle serbest bırakılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2020, 13:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83