Alanya'da kaçak telefon baskını

Alanya'da kaçak telefon baskını
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlemiş olduğu çalışmalarda kargo firmalarından gönderilen 72 adet sahte telefon ve aksesuarlarına el konuldu.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğince yapılan araştırmalarda son zamanlarda kargo firmaları aracılığıyla özellikle İstanbul ili başta olmak üzere kayıtsız olarak yurt dışından ülkemize sokulan ve iç piyasada satılmak üzere cep telefonları ve aksesuarlarının kargo ile gönderildiği anlaşıldı ve düğmeye basıldı. Yüksek miktarlarda kazanç elde eden kaçakçıların izini süren ekipler “Arama ve El Koyma” kararına istinaden  Alanya’da faaliyet gösteren kargo firmalarından tespit edilen toplamda 36 adet çeşitli markalarda tuşlu cep telefonu, 149 adet şarj adaptörü başlığı, 21 adet üzerinde SAMSUNG ibaresi bulunan Power Bank, 4 adet şarj aleti, 17 adet şarj kablosu, 19 adet şarj adaptör kutusu ve 20 adet şarj adaptör kutusu yuvasına el koydu.
Yapılan araştırmaların devamında iki ayrı kargo firmasına daha adı geçen şüpheli B.A. adına kargonun geldiği tespit edilmesi üzerine 2 ayrı kargo firmasından toplamda 3 adet kargo paketi muhafaza altına alındı ve paketlerden 36 adet çeşitli markalarda tuşlu cep telefonları ele geçirildi. Toplamda ele geçen 72 adet değişik markalardaki tuşlu cep telefonlarının yapılan IMEI sorgulamasında BTK sisteminde her hangi bir kayıtlarının olmadığı tespit edildi. Adı geçen şüphelilerin açık kimlik ve adres tespiti ile yakalama çalışmaları devam ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2019, 13:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83