Alanya'da kredi kartı dolandırıcılığı: 7 kişi mağdur oldu

Alanya'da yaşayan esnaf Ahmet Görgülü ve bir çok arkadaşı kredi kartı dolandırıcıları tarafından dolandırıldılar.

Alanya'da kredi kartı dolandırıcılığı: 7 kişi mağdur oldu

Alanya'da yaşayan Ahmet Görgülü ve öğrenilen 6 kişi daha 4 Ocak tarihinde kredi kartı tuzağına yakalandılar. Alanya'da onlarca kişinin mağdur olduğu sanılan kredi kartı saldırısında, dolandırıcıların kartları nasıl ele geçirdikleri ise bilinmiyor. 

banner111
Kredi kartı kullanılan bir yerden kartın kopyalanmış olabileceği üzerinde duran vatandaşlar dolandırıcıların nasıl kartı ele geçirdiklerini tespit edemediler. Ele geçirdikleri kart bilgileri ile internet üzerinden alışveriş yapan dolandırıcılar, ilk olarak 1.20 yada 3.50 gibi az tutarlar harcayarak kontrol etmiş daha sonra ise toplu çekim yapmışlar. Kart sahiplerinin haberi olmadan yapılan bu işlemlerde büyük firmalar ve mağazalardan alışveriş yapıldığı da dikkat çekiyor. Bir diğer ayrıntı ise dolandırılan vatandaşların hepsinin farklı farklı bankalara ait kredi kartı bulunması. 

Bu ilginç dolandırıcılık yöntemi ile dolandırılan vatandaşlar önce kartlarını iptal ettirip daha sonra bankalara itirazda bulundular. Dolandırıldığını belirten vatandaşlar bu dolandırıcıların tek bir kişi ve çete olduğunu düşünüyorlar. Şimdi ise bankaların vereceği yanıt bekleniyor.

Konuyla alakalı Alanya Adres'e konuşan ve vatandaşları uyaran mağdur Ahmet Görgülü, "Nasıl oldu, nasıl çekiliyor anlamadık. Telefonla arayan bilgilerimizi alan olmadı. Aynı bankamatikten işlem de yapmamışız ama benim bildiğim 6-7 kişi de aynı gün dolandırılmış. Sanal pos ile büyük mağazalardan internet üzerinden alışveriş yapılmış tabi ama bizim bilgimiz yok. Alanya'daki bu dolandırıcılar yakalanmadan herkes kredi kartlarını dikkatli kullansın ve sürekli kontrol altında tutsun." dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 10:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83