Alanya'da mahkumların koronavirüs izni bitiyor

Koranavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerinden 15 Nisan 2020'de evlerine gönderilen mahkumların 9 kez uzatılan izni, 30 Kasım'da sonra eriyor. Buna göre Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki ceza sürelerini doldurmayan mahkumlar yeniden cezaevine dönecek. Tebligata rağmen geri dönmeyen mahkumlar ise firari sayılacak.

Alanya'da mahkumların koronavirüs izni bitiyor

Koranavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerinden 15 Nisan 2020'de evlerine gönderilen mahkumların 9 kez uzatılan izni, 30 Kasım'da sonra eriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabinenin önemli gündem başlıklarından biri de açık cezaevi izinleriydi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de konuyla ilgili bir sunum yaptığı kabine toplantısında, iznin uzatılmaması yönünde karar alındığı öğrenildi. 31 Mayıs 2020'den bu yana 9 kez uzatılan açık cezaevi izinleri 30 Kasım'da sona eriyor. 30 Kasım'a kadar yeni bir yasal düzenleme yapılmazsa ceza sürelerini doldurmayan binlerce mahkum yeniden cezaevine dönecek.

DÖNMEYEN HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILACAK

Dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak. İlgili kurumlar hükümlülerin cezaevlerine dönüş prosedürüyle ilgili yol haritası belirlemeye çalışıyor.

banner111

NASIL DÖNECEKLER?

Kabine toplantısında verilen karar ışığında 30 Kasım itibarıyla ceza süresi dolan mahkûmlar cezaevine geri dönmeyecek. Ancak ceza süresi henüz dolmamış olanlara Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek. Tebligata rağmen dönmeyen mahkûmlar firari sayılacak. Haklarında yakalama kararı çıkarılacak. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları hükümlülerin cezaevlerine dönüş prosedürüyle ilgili yol haritası üzerinde çalışmaya başladılar. Bakan Gül, kabinedeki sunumunda, infaz koruma memurlarının salgın sürecinde özveriyle çalıştıklarını, evlerine bile gitmeyip 14 gün boyunca çeşitli yerlerde izolasyona tabi tutulduklarını söyledi. Önümüzdeki süreçte infaz koruma memurlarının özlük haklarında iyileştirme yapılmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83