Alanya'da muhtar 8 aylık hamile kadını rehin aldı

Avsallar Mahalle Muhtarı İbrahim G. ve Orhan K.'nin, 8 aylık hamile kadın ve eşini silah zoruyla rehin aldığı iddia edildi.

Alanya'da muhtar 8 aylık hamile kadını rehin aldı
Olay, Alanya’nın Kargıcak Mahallesi’nde 31 Temmuz Salı günü saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Manavgat’ta ikamet eden ve 8 aylık hamile olan Elif Demir, doğuma günler kala anı olması için eşi İsmail Saygılı ile Alanya’da düğün fotoğrafçılığı yapan Ahmet Karagöz ve ekibi ile fotoğraf çekimi için anlaştı. Çekim için daha önce de birkaç kez gittikleri Kargıcak Mahallesi’ndeki Karagedik – Havuzbaşı mevkiindeki sahili tercih eden fotoğrafçılar ile Elif ve İsmail çifti beklemedikleri bir olayla karşılaştı.

ÖNCE TAŞLI SALDIRI

İddiaya göre olay şöyle meydana geldi; Çekim yapan fotoğrafçılar ve çifte sahilin yanındaki bahçeden bir şahıs, küfürler ederek özel mülkü olduğunu ve oradan gitmelerini söyledi. Daha sonra sahildekilerin üzerlerine taş atan şahıs, hamile kadın olduğunu söyleyen fotoğrafçıların yoğun itirazları üzerine bahçenin yanındaki eve döndü.

SONRA SİLAHLA YOL KESTİLER

Çekimi tamamlayıp sahilden yola çıkan ekip gitmek için araçlarına yöneldiklerinde ise daha önce taş atan şahıs ile yanındaki birkaç kişinin kendilerini beklediklerini gördü. Fotoğrafçı Ahmet Karagöz ve ekibi hemen araçlarına binip giderken Elif Demir ve eşi İsmail Saygılı, gidecekleri sırada Avsallar Muhtarı İbrahim G., elindeki tabancayı gösterip hiç bir yere gidemeyeceklerini söyledi.
 
REHİN ALDILAR

Fotoğrafçılar gelince kadar kendilerini bırakmayacaklarını söyleyen Muhtar G., “Burası benim mıntıkam, sizi öldürürüm. Devlet de gelse, Jandarma da gelse bana hiçbir şey yapamaz” diyerek orada bulunan otobüs durağına Elif ve İsmail çiftini zorla oturttu. Elif Demir’in kendilerinin rehin alındığını telefonla haberdar ettiği fotoğrafçı ekibinden Enes Akça da olay yerine gelince Muhtar İbrahim G.’nin arkadaşı İbrahim D. tarafından boğazına bıçak dayanarak tehdit edildi. Daha önce araçlarıyla uzaklaşmayı başaran Ahmet Karagöz ve ekibi, olayı bildirdikleri Jandarma ekibiyle olay yerine gelerek şahıslardan şikâyetçi oldular. Elif Demir de eşi ile gittiği Mahmutlar Jandarma Karakolu’nda şahıslardan şikâyetçi oldu. 

ANNE ADAYI DEMİR KORKU DOLU ANLARI İFADESİNDE ANLATTI

8 aylık hamile olarak dehşet dolu dakikalar yaşayan Elif Demir, olayı şöyle anlattı: “Ben Kargıcak Mahallesi, Karagedik -Havuzbaşı mevkiine fotoğraf çekimi yapmak için 31 Temmuz 2018 saat 18.00 sıralarında imam nikahlı eşim İsmail Saygılı ve fotoğrafçı ekiple birlikte geldik. Biz fotoğraf çekimi yaptığımız esnada orada bulunan bahçede ismini sonradan öğrendiğim Orhan K. isimli şahıs benim üstüme taş atmaya başladı. Bize ‘Buradan s…. olup gidin, burası benim özel mülküm, burada izinsiz çekim yapamazsınız’ diye küfürler etmeye başladı. Daha sonra Burak isimli arkadaşım ‘Neden küfür ediyorsun burada bayan var’ diyerek uyardı. Orhan K., Burak isimli arkadaşıma da küfürler etmeye başladı ve Orhan K. isimli şahıs oradan uzaklaştı ve biz de fotoğraf çekimine devam ettik. 
Daha sonra biz çekimi bitirdik ve toparlanmaya başladık. Arabaya bineceğimiz esnada Orhan K., kendini Avsallar Muhtarı olarak tanıtan İbrahim G. ve ismini bilmediğim bir kişi bizim önümüzü keserek ‘Fotoğrafçılar nerede’ diye sordular. Biz de gitti dedik. Fotoğrafçıları ‘Sizi öldüreceğiz, buraya bir daha gelemeyeceksiniz” diye kovalamaya başladılar. Kovalama esnasında Muhtar İbrahim G. isimli şahsın elinde siyah renkli tabanca vardı. Fotografçıları yakalayamadılar ve geri gelerek eşim İsmail Saygılı’ya ‘Sen fotoğrafçı mısın senin ne işin var burada. Sen kimsin, seni öldürürüz. O fotoğrafçıları çağır buraya gelsin. Yoksa sizi hiçbir yere göndermeyiz.” dediler. Kendini muhtar olarak tanıtan İbrahim G. isimli şahıs ‘Burası benim mıntıkam, sizi öldürürüm. Devlet de gelse, Jandarma da gelse bana hiçbir şey yapamaz. Çünkü burası benim mülküm’ dedi ve belinden silahı çıkardı. Bizi orada bulunan durağa zorla oturttular ve bizi kaldırmadılar. Daha sonra ben ‘Ne olur bizi bırakın, ben hamileyim’ dedim ama hiçbir yere göndermediler. Eşim İsmail Saygılı’nın elinden tutarak ‘Hiçbir yere gidemezsiniz’ dediler. Ben ‘Ambulans çağırın, kendimi iyi hissetmiyorum’ dedim ve yere düştüm. Muhtar da arkadaşlarına ‘Bunları gönderelim’ dedi ve aralarında bulunan ismini bilmediğim uzun boylu şahıs ‘Gitmesinler’ diye itiraz etti. Fakat biz eşim ile birlikte arabaya binerek oradan uzaklaştık. Ben bu olay ile ilgili olarak beni ve eşim İsmail Saygılı’yı zorla alıkoyan Orhan K., Avsallar Muhtarı İbrahim G. ve ismini bilmediğim uzun boylu şahıstan şikayetçi ve davacıyım.”  Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83