Alanya'da paraşüt kazası: 1 ölü, 1 yaralı var

Alanya'da paraşüt kazası: 1 ölü, 1 yaralı var

Alanya’da yamaç paraşütünün kontrol eğitim uçuşu sırasında denize düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

banner111

Alanya’da paraşüt pilotu Gülsüm Çevik ve Sümeyya A. kontrol eğitim uçuşu yapmak için,  Dinek Mahallesinde bulunan 800 metre yüksekliğindeki Yassıtepe'den atlayış yaptı. Bir süre havada süzülen paraşütçüler henüz belirlenemeyen bir nedenle Kleopatra Plajı’nda denize düştü. 
Çevredeki bot yardımıyla denizden çıkarılan iki kadın pilot, olay yerine çağırılan sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapıldıktan sonra özel bir hastaneye kaldırıldı. Pilotlardan Gülsüm Çevik doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. 

Yaşanan olayla ilgili bir açıklama yayınlayan  Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Eğitmeni Ergun Ulu, “Bugün bizi derinden üzen acı bir olay yaşandı.  Türk Hava Kurumu üzerinden açılan T1 kursumuzda  Tandem pilotaj öğrencilerimiz olan Sümeyye A. ile Gülsüm Çevik'in uçuşu esnasında bir kaza gerçekleşmiştir. Uçuşta Sümeyye A. pilot ve Gülsüm Çevik yolcu olarak bulunmakta olup acil durumların simüle edilmesi esnasında pilot kontrolünü kaybetmiş ve hızla irtifa kaybedilerek sert bir şekilde denize spiral manevrası ile düşmüşlerdir. Olay neticesinde bot ile  ivedi şekilde kazazedeler sudan çıkarılarak ilk yardım müdahaleleri sudan çıkarıldığı anda botta yapılmaya başlanmıştır.  Pilot kursiyer Sümeyye A. olayı yaralanarak atlatmışken yolcu kursiyer Gülsüm Çelik. hayatını kaybetmiştir.

Öğrenci tandem pilotu Sümeyye A.  tek başına uçuş lisanlarını almış olup tandem yamaç paraşütü için eğitimi sonunda kontrol sınavında  bu acı olay yaşamıştır. Kazaya konu uçuş ticari bir faaliyet olmayıp kontrol uçuşudur. Ekstrem bir spor olan yamaç paraşütünde risklerin en aza indirgenmesi için azami özen ve bilinçle hareket edilerek gerekli tüm güvenlik tedbirleri tarafımızca alınmış olmasına rağmen maalesef ki bu sonuç gerçekleşmiştir.
Alanya gibi yılda 50.000 civarında uçuş yapılan bir bölgede 25 yıllık dönemde ilk defa böyle bir olayla karşılaşmış olmak bile herkes için oldukça üzücüdür. Tüm Yamaç Paraşütü camiası adına yaralıya acil şifalar, müteveffaya ise Allahtan rahmet ile kederli ailesine ve yakınlarına da başlığı ve sabırlar diliyoruz. Başımız sağolsun.”

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2023, 15:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83