Alanya'da seçim günü yaşanan olaylar mahkemeye taşınıyor

Alanya’da oy kullanma günü polis tarafından darp edilen müşahit ve engellenen avukatlar Alanya Adliyesi’ne giderek şikayetçi oldu.

Alanya'da seçim günü yaşanan olaylar mahkemeye taşınıyor
Hukuk fakültesi mezunu avukat adayı P.Ş. CHP adına müşahit olarak Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesinde görev yaptığı sırada, sandığa gelen bir vatandaşın, görme engelli olduğunu söyleyerek oğlu ile oy kullanmak istediğini, seçim kurulunun, engellilik raporu olmadığı için yasa gereği buna izin vermemesi üzerine tartışma çıktığını bildirdi. Şikayet dilekçesinde kendisinin darp edilmesiyle son bulan olayı anlatan P.Ş, tartışmadan sonra sınıftan ayrılan seçmen anne ve oğulun yeniden oy kullanma yerine geldiklerini, bu esnada okula gelen Seçim Güvenliği grubu adına görevli Avukatlar Müge Gezginci, Buket Özcan’ın  hukukçu olarak seçmene niçin oy kullanamadığını anlatmaya çalıştıklarını söyledi. 

SÜRÜKLENEREK SINIFTAN ÇIKARTILDI

P.Ş, seçim kurulu üyelerinin gözü önünde yaşanan, CHP Okul Sorumlusu Zuhal Sirkeli ve Antalya Barosu Seçim Güvenliği grubu avukatlarına yönelik oy kullanma alanında yaşanan şiddet ve tacizi görüntülemek için cep telefonu ile kayıt yapmak istediğini, bu  sırada sınıfa polisin görüntü aldığı için kendisine müdahale ettiğini bildirdi. Şikayet dilekçesinde olayı anlatan P.Ş, “6 saniye görüntü çekmiştim. Yasaksa silebileceğimi söyledim ama polis beni dinlemedi. Sürükleyerek sınıftan çıkartıldım, okulun güvenlik noktasına götürülerek burada darp edildim, sinkaflı sözlerle tehtid edildim” dedi. P.Ş’nin giziksel şiddetle birlikte sinkaflı sözlerle tacize maruz kaldığı da bildirildi. P.Ş’nin yaşadığı olayın şahitleri Avukatlar Müge Gezginci, Buket Özcan, Zuhal Sirkeli de kendilerinin de sözlü şiddet yaşadıklarını belirterek polis memurları Mehmet S.K. İsmail H.T. ve olayı gördüğü halde müdahale etmeyen diğer görevliler hakkında şikayetçi oldular. P.Ş’nin oy kullanma alanında polis tarafından gördüğü şiddet akıllara Alanya’da 27 Ekim 2017 tarihinde sokak ortasında darp edilen kadın olayını getirdi. 

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİLER

24 Haziran’da yaşanan darp olayı Antalya Barosu’nu da harekete geçirdi. Baro yönetimi şiddet uygulayan memurlar hakkında yargılamanın başlatılması ve görevden uzaklaştırılması talebiyle şikayette  bulundu. Hukukçular, son zamanlarda ülkemizde artan kadın aşiddet olaylarının karşısında, kadını korumakla görevli, şiddeti önlemek için çalışan polisin görüntü çektiği gerekçesiyle genç bir kadına şiddet uygulamasının anlaşılır ve açıklanır bir yönünün olmadığını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 18:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83