Alanya'da seraları su bastı

Alanya’da aşırı yağış nedeniyle derelerin taşması sonucu sera ve tarım arazilerini su bastı.

Alanya'da seraları su bastı

Alanya’da son 24 saatte metrekareye 71 kilogram yağış düştü. İlçede etkili olan yağışlar nedeniyle bazı tarım alanlarını ve seraları su bastı. Yağışın etkisini fazla gösterdiği Alara Mahallesi´nde ise Alaraçayı´nı besleyen bazı derelerin taşması nedeniyle muz seraları ve portakal bahçeleri suyla doldu. Vatandaşlar, suların tahliyesi için çalışmalara başladı. İlçe genelinde yağışların yarına kadar etkisini sürüdüreceği öğrenildi.

“Muzların dibi komple su altında”

Çiftçilerden Bülent Erdem ilçede iki-üç gündür havaların bozuk olduğunu söyledi. Önce fırtınayla uğraştıklarını anlatan Erdem, "Seralarımızın naylonları açıldı. Dün gece çok yağmur yağdı. Bu kadar yağmur beklemiyorduk. Sabah geldiğimizde seralarımızın su altında olduğunu gördük. Afet derecesinde bir yağmur yağdı. Dereler taştı, seramız komple su altında kaldı. Seramızda su baskınından dolayı naylonlarda açılma oldu. Daha yeni gübrelerimizi sermiştik. Gübre diye bir şey kalmadı.  Muzların dibi komple su altında. Yeni gıda ve kimya takviyeleri yapmamız gerekiyor. Yeni fidanlarımız zarar gördü. Bu şekilde zararlarımız var." dedi.

banner111

“Allah daha sıkıntılı olanlara yardım etsin”

Üretici Mehmet Akıncı ise 15 dönüm muz serasının su altında kaldığını belirtti. 2 gündür yağan yağmurdan dolayı serada ciddi bir hasar meydana geldiğini dile getirerek, "Bugün aşırı yağış nedeniyle araçların geçtiği yol kağandı. Biz bir şekilde seramızı zarar olsa da kurtardık. Allah daha sıkıntılı olanlara yardım etsin" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83